Ένα ακόμα επεισόδιο ανακλήσεων έρχεται να προστεθεί στο «παθητικό» του ομίλου VW, καθώς η Porsche καλείται να αναβαθμίσει τους κινητήρες σε 60.000 Cayenne και Macan καθ΄υπόδειξη του γερμανικού υπουργείου μεταφορών (KBA) το οποίο εντόπισε παράνομο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του KBA, μετά από την έρευνα που διεξήχθη σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των παραπάνω μοντέλων εντοπίστηκε λογισμικό το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να μεταβάλλει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά τις μετρήσεις.

Η ανάκληση αφορά 52.831 Macan με κινητήρες diesel V6 3,0 λίτρων και 6.755 Cayenne με V8 4,2 λίτρων που έχουν διατεθεί ανά την Ευρώπη ενώ εκκρεμεί και η επίσημη ανακοίνωση της Porsche η οποία δεν αναμένεται να αμφισβητήσει την ανάκληση στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του ομίλου VW ο οποίος, επιχειρεί να ανοίξει μια νέα σελίδα μετά το dieselgate.

Ενδεικτικό είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο γερμανικός όμιλος διεξάγει ενδελεχείς ελέγχους σε όλο το εύρος των εταιρειών που βρίσκονται υπό τη στέγη του και της γκάμας των μοντέλων τους, προχωρώντας εφόσον προκύψει κάτι «ύποπτο» σε εθελούσιες διορθωτικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις αρχές.