Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: Λύση με την Ελλάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου

Ζάεφ: Λύση με την Ελλάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου

Συζητήσεις με την Ελλάδα για ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Στις 15:45 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά φαίνεται ότι είναι μια λύση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, όπως αυτό προέκυψε από την μεσημεριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου. «Ακόμη κι αν δεν το πετύχουμε θα κάνουμε προσπάθειες», είπε ενώ επιβεβαίωσε ότι έπεσαν πολλά σενάρια στο τραπέζι κι έχουν καταλήξει σε ένα. Πληροφορίες από τη Σόφια έλεγαν ότι ενισχύονται τα σενάρια της ονομασίας «Gornamacedonia».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. «Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

«Καταλήξαμε σε ένα κοινό σημείο και συζητάμε πάνω σε αυτό. Φιλοδοξούμε να βρούμε λύση πριν από το Eurosummit του Ιουνίου. Εχουμε οικοδομήσει μια σχέση αδιατάρακτης φιλίας», κατέληξε.

https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/10156560864582932/

Σε πολύ καλό κλίμα

Όπως έλεγαν όσοι βρέθηκαν εκεί, το κλίμα ήταν πολύ καλό στη μία ώρα που κράτησε η συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος. Υπάρχει δε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση.

Λίγη ώρα αργότερα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά σε λύση για το ονοματολογικό και ανακοινώσεις θα έκανε αργότερα. Ο ίδιος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας δέχονταν συγχαρητήρια από τους ευρωπαίους ηγέτες για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για τα βήματα προσέγγισης που έχουν κάνει. Μάλιστα, μέσα στη σύνοδο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε: «Δεν μιλάω για Μακεδονία, δεν μιλάω για πΓΔΜ, αλλά για τη χώρα που έχει πρωτεύουσα τα Σκόπια και σε λίγο ένα νέο όνομα, χάρη στον Ζάεφ και τον Τσίπρα».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024