Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Η Τουρκία θα συνεχίσει την ένταση και μετά τις εκλογές

Κουβέλης: Η Τουρκία θα συνεχίσει την ένταση και μετά τις εκλογές

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα θα συνεχίσει να επενδύει στη ρητορική της έντασης, ανακαλύπτοντας ζητήματα που δεν υπάρχουν

Στα συνεχιζόμενα σκηνικά έντασης με την Τουρκία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, επισκεπτόμενος στρατιωτικές μονάδες στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

«Έχω την εκτίμηση ότι και μετά τις εκλογές, και με όποιο αποτέλεσμα, αυτή η ρητορική της έντασης θα συνεχιστεί, ανακαλύπτοντας αφελώς η Τουρκία ζητήματα τα οποία δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν, διότι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο ορίζουν με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, τι ανήκει στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας για την Τουρκία επισήμανε πως ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά, για να διατηρεί το πεδίο, υποτίθεται ανοιχτό με θέματα, με σταθερή την διεκδίκησή του να βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή, της κυπριακής ΑΟΖ. Η ίδια η Τουρκία, δεν παρέλειψε να σημειώσει επίσης ο κ. Κουβέλης, «θα έχει κακά αποτελέσματα από αυτό, με το πρόσθετο δεδομένο, ότι έχει μία εύθραυστη και εξαιρετικά ευάλωτη εξωτερική πολιτική, και δεν έχει σε καμία περίπτωση συμμαχίες που θα τις επιτρέψουν να κάνει αυτά τα οποία προωθεί και τα προωθεί παράνομα».

«Η ρητορική της έντασης συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται απαράδεκτα, παράνομα η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Και λέω παράνομα γιατί δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Δεν γνωρίζουμε το κατηγορητήριο. Αυτά είναι πρωτοφανή για τον δικαιικό πολιτισμό και της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικότερα. Η χώρα μας προσπαθεί στο επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων, της εξωτερικής πολιτικής να ασκεί τις πιέσεις της προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να έρθουν ξανά στην πατρίδα τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη» συμπλήρωσε.

Τα όσα λέει ο κ. Ερντογάν αναφορικά με την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών άλλοτε ευθέως και άλλοτε, υπονοώντας ότι συναρτάται η αποφυλάκισή τους, και η απελευθέρωσή τους από αντίστοιχη παράδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, βρίσκουν απάντηση, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, μόνον σε ένα καθοριστικό γεγονός: ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, και την ανεξαρτησία της αυτή, δεν επιτρέπεται από κανέναν, ούτε η ίδια είναι διατεθειμένη να δεχτεί, να παραβιαστεί. Σε αντίθεση με την δικαιοσύνη της Τουρκίας, η οποία χειραγωγείται και υπηρετεί τους αυταρχισμούς του κ. Ερντογάν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024