Η καλλιτέχνης από το Μπορντό, η Ενόρα Λάλετ  ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με τα «Μαγειρικά Πρόσωπα». Εικόνες ποπ με δόσεις γλυκύτητας μπερδεύονται με φυσιογνωμίες όλων των ειδών. Τα αστικά πορτρέτα της με τις τρελές προοπτικές, είναι μια πρόσκληση, μια παρομοίωση που σαν σαγηνευτικό  άρωμα  τραβάει τον θεατή στην μαγεία τους . Μέσα από την εξαιρετική φωτογραφική της σειρά και τη μαγεία της ζωγραφικής σώματος, της μαγειρικής τέχνης, της ενδυματολογίας και της ζωντανής εγκατάστασης, δημιουργεί ένα σχεδόν ανθρωπολογικό έργο, επισημαίνοντας τους πολλούς πολιτισμούς του κόσμου.

Συνδυάζοντας πειθαρχικά είδη και τεχνικές που διασταυρώνονται, από την υψηλή τέχνη  μέχρι το χορό, από τη ζωγραφική στο σώμα μέχρι το μαγείρεμα, το έργο της φωτογράφου δεν σταματά στην λήψη φωτογραφιών αλλά εκτείνεται από την  ζωντανή περφόμανς  μέχρι τις και σκηνικές παραγωγές. Το φαγητό είναι το υλικό επιλογής για το έργο της, στο οποίο δίνει στις υβριδικές και ονειρικές διαστάσεις καθώς και σημαντικές πολιτισμικές και ανθρωπολογικές διαστάσεις.

Έχει πλέον συμμετάσχει στη δημιουργία βιβλίων μαγειρικής για κοινωνικούς συλλόγους υπέρ των παιδιών και επίσης σε διάσημα  γαστρονομικά φεστιβάλ στη Γαλλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο