Στις 19-20 Μαΐου το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης
Το συνέδριο απευθύνεται στους περισσότερους από 800 φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας
Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, όπως η διαχείριση του αναπνευστικού και ο σακχαρώδης διαβήτης, η έννοια της αυτοφροντίδας, η σημασία του εμβολιασμού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, θα αποτελέσουν αντικείμενα συζήτησης στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Ξάνθης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη.
Στόχος του συνεδρίου είναι
• να ενισχύσει την επιστημονική υπόσταση του φαρμακοποιού,
• να αναδείξει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,
• να προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και
• να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο του σήμερα: προκλήσεις και ευκαιρίες», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, αντιπρόεδρος Α’ ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Λέσβου, Σεραφείμ Ζήκας, γενικός γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, πρόεδρος Φ.Σ. Θήβας, Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου, Σίσσυ Ρακιτζή, πρόεδρος Φ.Σ. Καβάλας, Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ.Σ Ροδόπης και Αναστάσιος Ρόντσης, πρόεδρος Φ.Σ. Σερρών.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης, κα Δέσποινα Κάλφα, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
– 9 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος
– Σεμινάριο Ομοιοπαθητικής με θέμα «Βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής – ο ρόλος του φαρμακοποιού».
Το συνέδριο απευθύνεται στους περισσότερους από 800 φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας.
Οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.
- Για πρόοδο μιλά ο Π.Μαρινάκης για την έκθεση για Κράτος Δικαίου και επιτίθεται σε ΜΜΕ και αντιπολίτευση
- Η Μύκονος στην κορυφή του κόσμου: Το «Πάντεχνον» επέστρεψε με τέσσερα μετάλλια
- «Ραφαήλ ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα Public: Η καλύτερη στιγμή για βουτιά στις έξυπνες αγορές
- Στάρμερ: Αποχωρώ με το χαμόγελο και υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε – Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ
- ΕΛΑΣ: 5 +1 εμβληματικές παρεμβάσεις στην Παιδεία, για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
- LIVE: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εργαλειοποιεί τους θεσμούς για να επεκτείνει την εξουσία του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442