Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πόλεμος των «τάσεων» στον ΣΥΡΙΖΑ - Προεδρικοί απέναντι στους 53+

Ο πόλεμος των «τάσεων» στον ΣΥΡΙΖΑ – Προεδρικοί απέναντι στους 53+

Σε εκδήλωση με θέμα «Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο» που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι ομιλητές υποστήριξε ότι χρειάζεται νέο σχέδιο για ένα κόμμα «ενιαίο και πολύχρωμο», συμμετοχικό με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με ανοικτές κομματικές λειτουργίες, χωρίς υποομάδες και αποκλεισμούς

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στο κόμμα έστειλαν την Τρίτη κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από την Ενωτική Κίνηση, την Πλατφόρμα 2010 και τους Πασοκογενείς καθώς διαπίστωσαν πως υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στο κόμμα και στην κοινωνική του βάση ενώ ταυτόχρονα άφησαν αιχμές κατά της ομάδας των 53+.

Σε εκδήλωση με θέμα «Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο» που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι ομιλητές υποστήριξε ότι χρειάζεται νέο σχέδιο για ένα κόμμα «ενιαίο και πολύχρωμο», συμμετοχικό με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με ανοικτές κομματικές λειτουργίες, χωρίς υποομάδες και αποκλεισμούς.

Η διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου, προϋποθέτει – υποστήριξαν – τη διεξαγωγή μιας ανοικτής και ευρύτατης συζήτησης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την επανεκκίνηση του κόμματος την στροφή στην κοινωνία, την υπέρβαση των στεγανών που εξακολουθούν να υπάρχουν και την διαμόρφωση ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος

Η συζήτηση αυτή, σημείωσαν,  θα πρέπει να εστιαστεί στα μεγάλα θέματα την έξοδο από τα μνημόνια και τα νέα όρια μιας αριστερής πολιτικής καθώς και τις αλλαγές στην επανεκκίνηση και την μετεξέλιξη του κόμματος.

Αναφερόμενοι στις τάσεις που διαδέχθηκαν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά, υποστήριξαν πως είναι πλέον αντιπαραγωγικές καθώς δεν εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις, μετά μάλιστα και τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολιτικές θέσεις που διατρέχουν οριζόντια όλες τις τάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα εκ των ομιλητών τόνισε πως δεν είναι περίοδος να συγκροτήσουμε μία ακόμη τάση γιατί «το κόμμα θα πάθει … υπέρταση».

«Πρέπει να μεταβάλουμε τις ιδέες μας σε δημόσιες πολιτικές» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας ενώ αναφέρθηκε στους πυλώνες, στους οποίους θα πρέπει να βασιστεί η δράση του κόμματος.

«Ο ένας πυλώνας είναι τα αναπτυξιακά συνέδρια. Ο δεύτερος είναι το προοδευτικό φόρουμ, που υπάρχει και στην Ευρώπη. Ένας χώρος όπου θα συναντώνται οι προοδευτικές δυνάμεις ενισχύοντας την δυνατότητα για την συγκρότηση ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο τρίτος, η συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία παρεμβαίνουμε στην οικονομία στην κοινωνία και στους θεσμούς και τέλος η συλλογικότητα.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η συλλογική λειτουργία με όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν, είναι αυτή που μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο απέναντι σε αυτούς που σήμερα μάς επιτίθενται με χυδαίο τρόπο και που όλη την προηγούμενη περίοδο διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση στη χώρα μας» είπε ο κ.Ρήγας.

Αναφερόμενος τέλος στα αιματηρά επεισόδια στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας είπε πως «η δική μας απάντηση πρέπει να είναι η πλήρης καταδίκη του εγκλήματος που συμβαίνει στην σήμερα Παλαιστίνη» για να προσθέσει πως η Αριστερά θα πρέπει να επιμείνει στις θέσεις της υπέρ της απελευθέρωσης των λαών και των κοινωνιών.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν υπουργοί, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί, Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος, Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, οι υφυπουργοί, Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, , η γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, γραμματείς υπουργείων και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024