Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στερεά Ελλάδα, διαχρονικές συγκινήσεις

Στερεά Ελλάδα, διαχρονικές συγκινήσεις

Το μεγαλείο της Ρούμελης

Τόπος κατοικημένος από την απώτατη αρχαιότητα, η Στερεά Ελλάδα, γνωστή και ως Ρούμελη, είναι προικισμένη απλόχερα από τη φύση και την ανθρώπινη δημιουργία.

Οι δασωμένοι ορεινοί όγκοι, τα εντυπωσιακά φαράγγια, οι δαντελωτές ακρογιαλιές και οι μαγευτικές αμμουδερές παραλίες, τα ποτάμια, οι πηγές και τα τρεχούμενα νερά, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για τους φυσιολάτρες.

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί, τα επιβλητικά κάστρα, οι χώροι ιστορικής μνήμης, τα πολύ ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία, οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα καλά οργανωμένα τουριστικά κέντρα αποτελούν πρόσθετους πόλους έλξεως για αμέτρητους ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Στερεά Ελλάδα, πέρα από τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές της και τα λαμπρά μνημεία της, χαρίζει αφειδώλευτα σε όσους και όσες την επισκέπτονται κάτι πραγματικά μοναδικό: διαχρονικές συγκινήσεις.

Τέτοιες προσφέρουν, μεταξύ άλλων, ο θηβαϊκός μυθολογικός κύκλος, το αθάνατο «μολών λαβέ» του Λεωνίδα, η Δελφική Ιδέα, το όραμα του Σικελιανού, η Αγια-Σοφιά της Ρούμελης, η γη του Αθανασίου Διάκου και το ξακουστό Χάνι της Γραβιάς, «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου και η εκλεκτή Λιμνιώτισσα Λέλα Καραγιάννη, το μαυσωλείο του Διστόμου και το Ψήφισμα των Κορυσχάδων, το μνημείο του Ρούπερτ Μπρουκ και το θρυλικό Κάβο Ντόρο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024