Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Η Χαμάς σπρώχνει αμάχους στη γραμμή του πυρός

Νετανιάχου: Η Χαμάς σπρώχνει αμάχους στη γραμμή του πυρός

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών, που προκάλεσαν το θάνατο 60 Παλαιστινίων, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η Χαμάς τηρούσε άλλη στάση

Τη δράση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υποστήριξε ότι για τη βία των τελευταίων ημερών ευθύνεται η Χαμάς, που «σπρώχνει αμάχους στη γραμμή του πυρός».

«Σπρώχνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στη γραμμή του πυρός με στόχο να έχουν θύματα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Εκείνοι προσπαθούν να προκαλέσουν θύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, κάτι που είναι φρικτό», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Την ώρα που η καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα είναι μαζική και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση πολλαπλασιάζονται, ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι οποιοσδήποτε στρατός στον κόσμο θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και διαβεβαίωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν αρχικά να σταματήσουν τους διαδηλωτές με «μη θανατηφόρα» μέσα.

«Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ανθρώπους που λένε «θα σας καταστρέψουμε, θα πλημμυρίσουμε τη χώρα σας»», συνέχισε, ενώ υποστήριξε ότι τα γεγονότα της Δευτέρας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. «Αν η Χαμάς δεν τους είχε ωθήσει, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η Χαμάς ευθύνεται και το έκανε σκόπιμα», επέμεινε.

Στο πλευρό του ισραηλινού πρωθυπουργού έχει ταχθεί μόνο η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επέρριψε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Χαμάς, την οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενη το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024