Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η αιματοχυσία στη Γάζα στη διάσκεψη Μέι - Ερντογάν

Η αιματοχυσία στη Γάζα στη διάσκεψη Μέι – Ερντογάν

Για «τραγική και εξαιρετικά ανησυχητική απώλεια ζωών έκανε λόγο η Τερέζα Μέι, ενώ ο Ερντογάν μίλησε για «τρομοκρατία» εκ μέρους του Ισραήλ

Οι εξελίξεις στη Γάζα κυριάρχησαν και στην κοινή συνέντευξη Τύπου της βρετανίδας πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο, στο Λονδίνο, μετά τη συνάντησή τους. Για «τραγική και εξαιρετικά ανησυχητική απώλεια ζωών έκανε λόγο η Τερέζα Μέι, ενώ ο Ερντογάν μίλησε για «τρομοκρατία» εκ μέρους του Ισραήλ.

Ο τούρκος πρόεδρος διατύπωσε την ελπίδα ότι η Σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη θα στείλει «πολύ ηχηρό μήνυμα στον κόσμο» αφού δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι έχουν κληθεί να παραστούν και οι 57 χώρες του Οργανισμού.

Ο Ερντογάν καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι δε θα την αποδεχθεί ποτέ, ότι αποτελεί καταπάτηση διεθνών ψηφισμάτων και του διεθνούς δικαίου και ότι ενθαρρύνει τη σύρραξη, ενώ επιτέθηκε στο Ισραήλ επαναλαμβάνοντας ότι ασκεί κρατική τρομοκρατία και ότι πρόκειται για κατοχική δύναμη

«Μια τέτοια (έξαρση) της βίας είναι καταστροφική για τις προσπάθειες με στόχο την επίτευξη της ειρήνης και απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» είπε λίγο πριν η Τερέζα Μέι. Για την πρωθυπουργό της Βρετανίας, αυτές οι απώλειες ζωής είναι «τραγικές και εξαιρετικά ανησυχητικές».

Για μία ακόμη φορά το Λονδίνο επισήμανε ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας ανεξάρτητης έρευνας, την ώρα που οι ΗΠΑ εμπόδισαν χθες την υιοθέτηση ενός ανακοινωθέντος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ υπέρ της διενέργειας μιας τέτοιας έρευνας.

«Πρέπει επειγόντως να καθορίσουμε τα γεγονότα έπειτα απ’ ότι συνέβη χθες, μέσω μιας ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας, που να επικεντρώνεται ιδίως στον λόγο που έγινε χρήση από τους Ισραηλινούς τέτοιου αριθμού αληθινών σφαιρών και στον ρόλο που έπαιξε η Χαμάς στα γεγονότα» τόνισε η Μέι.

«Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν όμως αυτές οι διαδηλώσεις πρέπει να είναι ειρηνικές. Φοβούμαστε ότι ακραία στοιχεία επιχειρούν να εκτρέψουν αυτές τις νόμιμες διαδηλώσεις για να ωθήσουν τους δικούς τους στόχους» συμπλήρωσε η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός πόλεμος Ισραήλ – Τουρκίας για την αιματοχυσία στη Γάζα

Ο εκνευρισμός Ερντογάν σε δημοσιογράφο του BBC για τις τουρκικές εκλογές

Λονδίνο: Επεισόδια μεταξύ Κούρδων και υποστηρικτών του Ερντογάν [Εικόνες & Βίντεο]

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024