Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής

Απώτερος στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να ισχύσει η απλή αναλογική από τις προσεχείς εκλογές

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης (φωτογραφία) να στέλνει επιστολές στα κόμματα ζητώντας να αρχίσει ο διάλογος σχετικά με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών της χώρας, όπως για παράδειγμα η Β’ Αθηνών, αλλά ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλος.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», θέλει να επαναφέρει την απλή αναλογική με στόχο να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές (και όχι από τις επόμενες, όπως έχει ήδη ψηφιστεί). Και επειδή υπήρξε ένα είδος ανταπόκρισης από τον Κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή είναι διατεθειμένος, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», να συζητήσει το θέμα της κατάτμησης των περιφερειών, φτάνει η κυβέρνηση να καθιερώσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους), οι Συριζαίοι τώρα εξετάζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Γιατί πιστεύουν ότι εάν ψηφίσουν και οι Ελληνες του εξωτερικού, τότε ίσως ο Μητσοτάκης θα συναινέσει και στην απλή αναλογική για να δείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν και με όποιο εκλογικό σύστημα.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024