Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος για ΠΓΔΜ: Έχουν γίνει βήματα προόδου - Απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας

Τζανακόπουλος για ΠΓΔΜ: Έχουν γίνει βήματα προόδου – Απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση»

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης για να έχουμε μία συμφωνία για καθαρή έξοδο που δεν θα συνοδεύεται από πιστοληπτική γραμμή στήριξης», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλους.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, υπήρξε το πρωί της Τρίτης συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Υποστήριξε ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, αυτό θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση της περιοχής. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά όπως είπε, απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία Τσίπρας και Ζάεφ στη διάρκεια της συνάντησης στη Σόφια».

Για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας, έκανε λόγο για μία υπερώριμη μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό του εκλογικού συστήματος ενώ κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει – όπως είπε – «να λειτουργεί ως δύναμη στείρου αρνητισμού».

Για το θέμα των συντάξεων και των περικοπών που έρχονται, είπε ότι όλα εξαρτώνται από την δημοσιονομική πορεία της χώρας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ως θέμα συζήτησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στόχος η καθαρή έξοδος

Στα θέματα της οικονομίας, ο υπουργός Επικρατείας  υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης ώστε να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για την καθαρή έξοδο από το 3ο πρόγραμμα εντός Ιουνίου, έξοδο δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Με δεδομένη , όπως είπε , «τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί και με το παραπάνω, την υλοποίηση των δεσμεύσεων  που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος εκ μέρους των ελληνικών αρχών αλλά και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για οποιαδήποτε καθυστέρηση από οποιαδήποτε πλευρά», τόνισε .

Συζητάμε μόνο την ανόθευτη απλή αναλογική

Για το θέμα του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση απλής αναλογικής αλλά και τις τοποθετήσεις κομμάτων, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ολίγον απλή αναλογική». Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής είπε πως όταν είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την αλλαγή του νόμου δεν το έκανε. «Δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε κάτι άλλο από την ανόθευτη απλή αναλογική», υπογράμμισε.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024