Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Audi Q8 δίνει το στίγμα του

Το Audi Q8 δίνει το στίγμα του

Το προσεχώς κορυφαίο SUV της γκάμας της Audi, προσφέρει μια γεύση –την πιο πλήρη μέχρι στιγμής- από την σχεδίαση της τελικής του μορφής.

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το διαφωτιστικότερο μέχρι στιγμής teaser εν όψει της πρεμιέρας του Q8 η οποία αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Πέρα από τα σχεδιαστικά συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από αυτό το πρώτο σκίτσο και τα οποία κατατάσσουν αισθητικά το Q8 ως μια coupe SUV, κομψότερη και πιο σπορ εναλλακτική του Q7, το νέο SUV που θα τεθεί επικεφαλής της περιπετειώδους γκάμας της Audi θα έχει ως αφετηρία και την ίδια αρχιτεκτονική.

Σε ό,τι αφορά τα διαπιστευτήρια της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το γνωστό Q7 έχει αποτελέσει τη βάση τόσο για το Bentley Bentayga όσο και για τη Lamborghini Urus με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εύρος των δυνατοτήτων και την ευελιξία της.

Αυτό που δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί από την Audi αλλά θεωρείται βέβαιο είναι ότι εκτός από τα συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου τα οποία θα πλαισιώσουν την γκάμα του, το Q8 θα περιλάβει στις διαθέσιμες επιλογές του και ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα συνδυάζει V6 μοτέρ 3,0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ εξασφαλίζοντάς του συνδυαστική ισχύ 440 ίππων και 700 Nm ροπής.

Παράλληλα, η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 17,9 kWh θα του επιτρέπουν την κίνηση με την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 60 χλμ.

Σε δεύτερο χρόνο, θα προστεθεί στην γκάμα και μια RS έκδοση η οποία, αναμένεται να αξιοποιήσει των V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει την Lamborghini Urus σε εκδοχή ισχύος 650 ίππων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024