Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το διαφωτιστικότερο μέχρι στιγμής teaser εν όψει της πρεμιέρας του Q8 η οποία αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Πέρα από τα σχεδιαστικά συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από αυτό το πρώτο σκίτσο και τα οποία κατατάσσουν αισθητικά το Q8 ως μια coupe SUV, κομψότερη και πιο σπορ εναλλακτική του Q7, το νέο SUV που θα τεθεί επικεφαλής της περιπετειώδους γκάμας της Audi θα έχει ως αφετηρία και την ίδια αρχιτεκτονική.

Σε ό,τι αφορά τα διαπιστευτήρια της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το γνωστό Q7 έχει αποτελέσει τη βάση τόσο για το Bentley Bentayga όσο και για τη Lamborghini Urus με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εύρος των δυνατοτήτων και την ευελιξία της.

Αυτό που δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί από την Audi αλλά θεωρείται βέβαιο είναι ότι εκτός από τα συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου τα οποία θα πλαισιώσουν την γκάμα του, το Q8 θα περιλάβει στις διαθέσιμες επιλογές του και ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα συνδυάζει V6 μοτέρ 3,0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ εξασφαλίζοντάς του συνδυαστική ισχύ 440 ίππων και 700 Nm ροπής.

Παράλληλα, η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 17,9 kWh θα του επιτρέπουν την κίνηση με την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 60 χλμ.

Σε δεύτερο χρόνο, θα προστεθεί στην γκάμα και μια RS έκδοση η οποία, αναμένεται να αξιοποιήσει των V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει την Lamborghini Urus σε εκδοχή ισχύος 650 ίππων.