«Η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι ζήτημα πρώτης εθνικής αλλά και ευρωπαϊκή προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά  την άμεση απελευθέρωσή τους» επισήμανε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννης, μετά την συνάντηση που είχε με τους δυο στρατιωτικούς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, που είναι ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε τους δυο έλληνες στρατιωτικούς, μια και τους επισκέφθηκε με την ιδιότητα του προέδρου της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση πως «μετέφερα στους δυο έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους».

«Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών».

Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, αφιέρωσε στους δυο Έλληνες και μια κρητική μαντινάδα: «Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει, τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τονε ταπεινώσει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο