Η Ώντρεϊ Χέμπορν η οποία για κάποια χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη Ρώμη (λόγω του γάμου της με επιφανή καθηγητή της ιατρικής), συνήθιζε να απολαμβάνει το φαγητό και τον καφέ της στους χώρους του ξενοδοχείου “Hassler”. Το εμβληματικό, πολυτελές αυτό hotel, εξακολουθεί να τραβάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, έτσι όπως είναι χτισμένο, στην κορυφή των σκαλοπατιών, πάνω από την Piazza di Spagna.

 

 

Η Χέμπορν, η οποία άφησε εποχή με τις στιλιστικές της επιλογές στη ταινία “Breakfast at Tiffany’s”, ανέβαινε συχνά στην ταράτσα του ξενοδοχείου για να «μαζέψει ήλιο», όπως είχε εξομολογηθεί στους συνεργάτες και φίλους. Τα κόκκινα λουλούδια στολίζουν ακόμα τις ζαρντινιέρες στις βεράντες και το roof garden με τα μικρά, μεταλλικά τραπέζια, στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το “Hassler” παραμένει το ωραιότερο ξενοδοχείο στην Αιώνια Πόλη, ακριβώς επειδή δεν έχει να επιδείξει τίποτα το πολύ νέο, εξαιρετικά trendy ή θεαματικό, όπως άλλα καταλύματα. Η οικογένεια που είχε χτίσει το “Hassler” εκεί επάνω στα Ισπανικά Σκαλιά πρόσφερε πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες στη φιλοξενία, το service, το φαγητό. Το “Hassler” δεν είναι κανένα τεράστιο ξενοδοχείο. Έχει μόνο 95 δωμάτια. Ανάμεσά τους την πιο αριστοκρατική σουίτα ξενοδοχείου στη Ρώμη. Η Ώντρεϊ γνώριζε και επισκεπτόταν τα καλύτερα. Ίσως γι’ αυτό ακόμα και σήμερα οι επιλογές της θεωρούνται top σε όλα τα επίπεδα. Η Χέμπορν κατόρθωσε να «περάσει» την Αιώνια Πόλη μέσα από τις ταινίες της. Στο φιλμ του 1953 «Διακοπές στη Ρώμη» δείχνει στον Γκρέγκορι Πεκ τα αξιοθέατα οδηγώντας μια βέσπα.

Το νέο hot spot…

Τα ιστορικά στοιχεία συναντούν το καινούργιο, εκθαμβωτικό, πολυτελές. Το “Elizabeth Unique Hotel”, το οποίο έχει ανοίξει κοντά στην Piazza di Spagna είναι πράγματι μαγικό. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα Palazzo του 17ου αιώνα, τα χρώματα είναι καθαρά, γαλήνια. Επικρατούν περισσότερο το λευκό, το ανοιχτό γκρίζο, το μπλε της θάλασσας. Το Bar “Bachrach” στην ταράτσα του ξενοδοχείου, με πολλά γιασεμιά γύρω, είναι εξαιρετικό.

 

Η Μόνικα Μπελούτσι, (κατηγορήθηκε πρόσφατα για φοροδιαφυγή), η Μαρία-Γκράτσια Κουτσινότα αλλά και οι Dolce & Gabbana, όταν βρίσκονται στη Ρώμη επισκέπτονται το καινούργιο hotel. Η Ώντρεϊ είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνούσε μαζί τους…