Το κέντρο αναφοράς μελανώματος της Πλαστικής Χειρουργικής Μικροχειρουργικής και το Γραφείο Πρόληψης & Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», διοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά, την εβδομάδα πρόληψης και αγωγής υγείας για τον καρκίνο του δέρματος.

Συγκεκριμένα, στις 14 – 17  Μαΐου στη Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (κτίριο 1) και ώρες 10:30 π.μ έως 13:30,  οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας και να ελέγξουν ελιές στο σώμα τους.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου η δράση θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο των κατοίκων του Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του νοσοκομείου στο 20ήμερο πρόληψης που διοργανώνει ο Δήμος καθώς και για τον έλεγχο του προσωπικού του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Τέλος στο πλαίσιο αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής θα ελεγχθούν διανεμημένα συνολικά 30 μέλη του συλλόγου τις ημέρες 14-16 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα εννέα προηγούμενα χρόνια στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» έχουν ελεγχθεί  2.942 άτομα, ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στα μέτρα προστασίας 5.899 άτομα, ενώ εντοπίστηκαν ύποπτοι σπίλοι σε συνολικά 243 άτομα εκ των οποίων 85 απαιτούσαν άμεση αφαίρεση και έλεγχο με βιοψία και παραπέμφθηκαν ανάλογα των αναγκών των ασθενών.