Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στο EWG θα φανεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει τεχνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Μέσα σε μια εβδομάδα οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία, ώστε στη συνέχεια οι επικεφαλής να συντάξουν το κείμενο και να το αποστείλουν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων και η πρόοδος στην αξιολόγηση και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων θα πρέπει να εξεταστεί στην συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Δανειστές και Αθήνα έχουν συμφωνήσει ότι όλες οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων για ενδεχόμενη ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να κλείσουν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, δηλαδή σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.

Κυβέρνηση και Θεσμοί θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για τις εκκρεμότητες της τέταρτης αξιολόγησης. Τα μέτωπα είναι πολλά και ιδιαίτερα δύσκολα καθώς περιλαμβάνουν από τις εκκρεμότητες της λίστας των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, έως την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων, την λύση για τη διευθέτηση του χρέους και τη στάση του ΔΝΤ έως τη λήξη του τρίτου Μνημονίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο