Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουρτς: «Αποτυχημένη» η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ τα τελευταία χρόνια

Κουρτς: «Αποτυχημένη» η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ τα τελευταία χρόνια

«Αποτυχημένη» χαρακτήρισε την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, αποδίδοντας ευθύνες –σε ό,τι αφορά την χώρα του- στη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «την αποτυχία την έχει αναγνωρίσει σχεδόν ο καθένας, γιατί ακριβώς κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει τη μετανάστευση, και αυτό […]

«Αποτυχημένη» χαρακτήρισε την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, αποδίδοντας ευθύνες –σε ό,τι αφορά την χώρα του- στη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «την αποτυχία την έχει αναγνωρίσει σχεδόν ο καθένας, γιατί ακριβώς κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει τη μετανάστευση, και αυτό συνιστά αμέλεια. Συμβίωση και ένταξη μπορεί τότε μόνον να πετύχει όταν εμείς ελέγχουμε ποιος επιτρέπεται να έλθει σε εμάς και ποιος όχι».

Υπογράμμισε με αυτόν τον τρόπο πως η πολιτική της Αυστρίας σε σχέση με το μεταναστευτικό δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία και άλλες χώρες.

Σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Αυστριακός καγκελάριος έχει σαφείς προσδοκίες, επιθυμώντας κυρίως, όπως ανέφερε, να προστατεύσει τον εσωτερικό χώρο του Σένγκεν, που σημαίνει για τον ίδιο μία βελτιωμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κάτι που απαιτεί, κατά τη γνώμη του, μία ενισχυμένη, βελτιωμένη συνεργασία ακριβώς στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εκλέχθηκε στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος στις 17 Μαΐου του 2017 επενδύοντας προεκλογικά στην κινδυνολογία με άξονα την αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ισχυρίστηκε τότε, χωρίς βέβαια να εξηγεί το «γιατί»- πως εάν οι προτάσεις και οι προϋποθέσεις του αυτές δεν γινόταν δεκτές, τότε «η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χάος».

Αμέσως μετά από την εκλογή του, ο ίδιος είχε ζητήσει την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 15 Οκτωβρίου και τις οποίες κέρδισε χάρη στην υψηλή δημοτικότητά του και στην επικέντρωση του προεκλογικού του αγώνα στο καίριο πρόβλημα των προσφύγων, υιοθετώντας την ακραία σχετική ρητορική του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο είναι πλέον εταίρος του στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχημάτισε στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024