Να εγκαταλείψει τους «ψευδαισθητικούς εφιάλτες» των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα προασπιστεί τις χριστιανικές αξίες του έθνους του και θα αγωνιστεί εναντίον των ποσοστώσεων μετεγκατάστασης προσφύγων της ΕΕ.

Ο Όρμπαν επανεξελέγη στον πρωθυπουργικό θώκο για τρίτη συνεχόμενη τετραετία τον περασμένο μήνα και είναι ήδη ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην μετά-κομμουνιστική ιστορία της Ουγγαρίας.

Στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του νέου κοινοβουλίου, το οποίο σήμερα τον εξέλεξε πρωθυπουργό κι επίσημα, ο Βίκτορ Όρμπαν υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνησή του θα οικοδομήσει μια «χριστιανική δημοκρατία».

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης υποσχέθηκε ότι θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα και θα αντιστρέψει τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας στο δημογραφικό. «Θα αντιταχθούμε στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις μετεγκατάστασης μεταναστών… και θα αγωνιστούμε για την προστασία των συνόρων» σημείωσε ο ίδιος.

«(Η ΕΕ) πρέπει να εγκαταλείψει τους ψευδαισθητικούς εφιάλτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Ως πρώτο βήμα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για το θέμα της μετανάστευσης» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Βίκτορ Όρμπαν είπε πως η εποχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας τελείωσε.

«Έχουμε αντικαταστήσει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, που ναυάγησε, με τη χριστιανική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με εγγυήσεις για την ελευθερία των ανθρώπων, την ασφάλεια» σημείωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο ούγγρος πρωθυπουργός.

«Στηρίζει το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο του ενός άνδρα και της μιας γυναίκας, κρατάει μακριά τον αντισημιτισμό και δίνει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη» συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο