Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΝΕΛ: Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΕΛ: Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα δεν ταυτίζονται ιδεολογικά και πως η κυβερνητική συνεργασία τους αποσκοπούσε μόνο στην έξοδο από τα μνημόνια

Το σκοπό της συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέπτυξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσπαθώντας να εξηγήσει τη διαφορετική άποψη που εξέφρασαν μέλη του κόμματος στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, «είναι γνωστό ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά. Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Όσον αφορά στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Κατσίκη η εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε ένα προσωπικό χαρακτήρα. Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά. Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος. Ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΛ ήταν ο Λαζαρίδης ο οποίος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κόμματος για το ζήτημα, η οποία βεβαίως ήταν ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άκαιρες τις αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτή τη φάση, κατά την οποία εκείνο που προέχει είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, η ρύθμιση του χρέους και η επόμενη ημέρα στην οικονομία».

Ερωτηθείσα «αν υπάρχει ενόχληση των ΑΝΕΛ για το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά για την επόμενη ημέρα» είπε ότι «είναι γεγονός ότι εκφράζονται απόψεις εκατέρωθεν και γίνεται συζήτηση σε όλα τα κόμματα για την επόμενη ημέρα. Αυτό που έδεσε αυτή την κυβέρνηση και μας ένωσε και είναι ιεραρχικά πρώτο στις προτεραιότητές μας είναι να επιτευχθεί ή έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς».

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024