Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf GTI TCR Concept: Το ταχύτερο GTI στην ιστορία

VW Golf GTI TCR Concept: Το ταχύτερο GTI στην ιστορία

Στο φετινό φεστιβάλ του Worthersee ή όπως έχει επικρατήσει να λέγεται "φεστιβάλ των GTI" η VW επέλεξε να προσφέρει φιλοθεάμον κοινό μια πρωτότυπη εκδοχή του Golf GTI η οποία αποτελώντας τη νόμιμη για το δρόμο εκδοχή της αγωνιστικής έκδοσης, αποτελεί την ταχύτερη στην... GTI ιστορία της VW.

Ο λόγος για το Golf GTI TCR το οποίο όπως προδίδει και η ονομασία του αντλεί τις επιρροές του από την αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου που η γερμανική φίρμα παρουσίασε πριν λίγους μήνες, όντας ουσιαστικά το νόμιμο για το δρόμο alter-ego του.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, ίσως το κρισιμότερο στοιχείο του συγκεκριμένου GTI είναι η… απουσία του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας η οποία αυξάνει την μέγιστη ταχύτητα στα 264 χλμ./ώρα και εξασφαλίζοντας του και τον τίτλο του ταχύτερου GTI στην ιστορία της έκδοσης.

Στην καρδιά του βρίσκεται ο οικείος υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας που εξοπλίζει και τις υπόλοιπες εκδοχές του Golf GTI ο οποίος στην περίπτωση του TCR αποδίδει 286 ίππους και 370 Nm ροπής ενώ όπως σε όλες τις ομώνυμες εκδόσεις η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς.

Κάτι που δεν ανήκει στην παράδοση είναι το επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που αναμένεται να είναι και η μοναδική επιλογή όταν διατεθεί.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με τα διάτρητα δισκόφρενα με τις δαγκάνες τα οποία προέρχονται από την αγωνιστική έκδοση ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αμορτισέρ προκειμένου ο οδηγός να διαμορφώνει το πλαίσιο αναλόγως με τις απαιτήσεις και τις διαδρομές του.

Από την εξίσωση ενός αγωνιστικών καταβολών GTI δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι απαραίτητες σχεδιαστικές αναβαθμίσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να τονίσουν την ιδιαιτερότητα του με προεξάρχουσες τις επιπλέον εισαγωγές αέρα, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και το νέο αιχμηρό splitter μπροστά, τα πιο επιθετικά γραμμένα πλευρικά τμήματα, τον αεροδυναμικό διαχύτη και τις μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα και οι χαρακτηριστικού «πολεμικού» χαρακτήρα χρωματικές επιλογές γκρι και κόκκινου με τις εμφανείς ραφές, τις  λεπτομέρειες από αλουμίνιο και ανθρακόνημα και τις κόκκινες πινελιές σε τιμόνι και επιλογέα να δίνουν τον αγωνιστικό τόνο.

Επί του παρόντος η VW χαρακτηρίζει την έκδοση ως concept ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα «αναβαπτιστεί» σε έκδοση παραγωγής χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024