Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα» λέει ο Δραγασάκης για τις συντάξεις

«Δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα» λέει ο Δραγασάκης για τις συντάξεις

Στη γραμμή Τσακαλώτου κινείται ο Γ.Δραγασάκης στο ζήτημα των (ψηφισμένων) νέων περικοπών στις συντάξεις. «Αυτή δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα» τονίζει, αφήνοντας, όμως, παράθυρο για τη μεταμνημονιακή εποχή και καλύπτοντας όσους υπόσχονται καλύτερες ημέρες μετά τον Αύγουστο

Στήριξη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο θέμα της ανάγκης τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο παρέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφερθείς στο ψηφισμένο μέτρο για νέες περικοπές στις συντάξεις το 2019 και ενώ ήδη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να ζητούν επανεξέτασή του ο κ. Δραγασάκης ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε λόγο να θέλουμε να περικόψουμε συντάξεις. Έχουμε όμως μια συμφωνία, που δεν την επιδιώξαμε. Αυτή δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα».

Η φράση αυτή «κουμπώνει» με την επισήμανση του κ. Δραγασάκη ότι οδεύουμε προς το τέλος των μνημονίων αλλά δεν έχουμε ακόμη κόψει το νήμα, και «χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν δυνάμεις που πολεμούν την έξοδο».

Ωστόσο, δεν αφήνει και «ακάλυπτους» όσους υπόσχονται καλύτερες μέρες μετά το τέλος των μνημονίων συμπληρώνοντας με νόημα ότι «όταν ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα, θα είμαστε σε θέση να τα δούμε όλα συνολικά».

«Όσο προχωρούμε, η ανάκαμψη θα εντείνεται και θα γενικεύεται. Μεγάλος στόχος, ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης, δίκαιο και βιώσιμο, χωρίς τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση, που θα προστατεύει τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις, αν και όταν αυτές ξεσπάσουν» εξήγησε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πλέον, θα έχουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, αλλά και περισσότερες ευθύνες. «Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε το σχέδιο συνολικής προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας και να αποτρέψουμε τη συντηρητική/νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση» όπως είπε.

Στην προσπάθεια για τη νέα πορεία της χώρας «χρειαζόμαστε ισχυρό και ενεργό κόμμα. Κόμμα που να ‘ναι παράλληλα, και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, καθώς στο πρωτότυπο εγχείρημα της σύγχρονης κυβέρνηση της αριστεράς, ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστικός» τόνισε ακόμη ο κ. Δραγασάκης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024