Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) προχωρά στην επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, με στόχο -όπως τονίζει- την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών – τουριστών της πρωτεύουσας.

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής «Χ 80», θα συνδέουν τον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) και το κέντρο του Πειραιά με την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας, ενώ στην επιστροφή τους προς τον Πειραιά, τα λεωφορεία θα διέρχονται και από το «Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Η γραμμή «Χ 80» που θα εκτελεί κυκλικά δρομολόγια, θα καλύπτει συνολική  διαδρομή περίπου 27 χιλιομέτρων, σε 60 λεπτά. Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, μέσα σε μισή ώρα, ο επιβάτης θα μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Τα λεωφορεία της συγκεκριμένης γραμμής θα κάνουν συνολικά 16 στάσεις, σε ισάριθμα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, στάσεις θα λειτουργούν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, θα παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:

* Σε βασικούς σταθμούς του Μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»),

* Στις λεωφορειακές γραμμές «Χ 96» (από τον Πειραιά) και «Χ 95» (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 35 – 40 λεπτά, από τις 7 το πρωί (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Στην λεωφορειακή γραμμή «Χ 80» θα χρησιμοποιούνται:

* Το ημερήσιο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, αξίας 4,5 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΑΣΑ.

* Το τουριστικό εισιτήριο, αξίας 22 ευρώ, με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις ημέρες σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ 80 αποσκοπεί στην βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύοντας και υποστηρίζοντας τον τουρισμό ως μια από τις βασικές λειτουργίες της πόλης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννης Σκουμπούρης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο