Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς φοίτησης η Αθήνα

Ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς φοίτησης η Αθήνα

Στην 76η θέση το 2018, από την 67η που κατέκτησε το 2017

Συνέχισε και το 2018 η Αθήνα να περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς φοίτησης παγκοσμίως, αλλά υποχώρησε στην 76η θέση από την 67η το 2017, σύμφωνα με τη νέα έκδοση του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Φοιτητικών Πόλεων της Quacquarelli Symonds ‘QS Best Student Cities Ranking’.

Η QS αξιολόγησε συνολικά 489 πόλεις και το Λονδίνο βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης. Ακολουθούν κατά σειρά το Τόκιο, η Μελβούρνη, το Μόντρεαλ, το Παρίσι, το Μόναχο και το Βερολίνο. Καμία πόλη των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα.

Η Αθήνα σημείωσε πτώση σε πέντε από τους έξι επιμέρους δείκτες που χρησιμοποίησε η QS για την έρευνα, ενώ βελτίωση εμφάνισε φέτος μόνο ο δείκτης που αφορά τη Γνώμη των Φοιτητών (Student View). Ο δείκτης αυτός ζητά από τους φοιτητές που σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει σε μια πόλη, να αξιολογήσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη με βάση την εμπειρία τους συνολικά και την προθυμία τους να παραμείνουν στην πόλη και μετά το πέρας των σπουδών. Η Αθήνα βρίσκεται σήμερα στην 56η θέση στο συγκεκριμένο δείκτη.

Επίσης, η Αθήνα καταλαμβάνει φέτος την 25η θέση στο δείκτη της Προσιτότητας (Affordability) και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο οικονομικά προσιτές φοιτητικές πόλεις στον κόσμο. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σημείωσαν πτώση στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων «QS World University Rankings» και αυτή η πτώση επηρεάζει αρνητικά την επίδοση της Αθήνας στο συγκεκριμένο δείκτη, με συνέπεια η πρωτεύουσα της Ελλάδας να καταλαμβάνει την 99η θέση, δηλαδή εννέα θέσεις χαμηλότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Στο δείκτη της «Ελκυστικότητας» (Desirability), ο οποίος αξιολογεί παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητας ζωής της πόλης, όπως η ρύπανση, η ασφάλεια και η διαφθορά, η Αθήνα έπεσε φέτος οκτώ θέσεις κατακτώντας την 78η θέση ανάμεσα σε 139

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024