Η βρετανική φίρμα επέλεξε ένα εκκωφαντικό τρόπο για να για να αποχαιρετίσει την απερχόμενη Vantage, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση με τα εμπνευσμένα από το παρελθόν διακριτικά V600 και αναφορές σε μια επίσης απερχόμενη εποχή.

Έτσι, η νέα V600 εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 των 6,0 λίτρων της Aston Martin με απόδοση 592 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, δικαιολογώντας απολύτως τον τίτλο «της απόλυτης αναλογικής Vantage» που της δίνουν οι Βρετανοί.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η νέα V600 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ μέγιστη ταχύτητα παραμένει στα 330 χλμ./ώρα.

Το επιβλητικό τετρατροχο αποτελεί δημιούργημα του τμήματος ειδικών αποστολών της φίρμας Q by Aston Martin και πρόκειται να παραχθεί σε μόλις 14 αντίτυπα, σε coupe και roadster εκδόσεις.

Προς τιμήν της V600 του 1998 η οποία στην εποχή της υπήρξε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, οι σχεδιαστές του τμήματος Q έχουν σμιλέψει κατά αισθητική αντιστοιχία το καπό και τα πλευρικά τμήματα, της νέα V600 χωρίς φυσικά να παραλείψουν να δώσουν τον απαραίτητο σύγχρονο όσο και απαραίτητο τόνο…. ανθρακονημάτων από τα οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου το αμάξωμα.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τέσσερις τετραγωνισμένες απολήξεις του συστήματος εξαγωγής και οι ειδικού σχεδιασμού σφυρήλατες ζάντες από αλουμίνιο οι οποίες αποτελούν αποκλειστικότητα της έκδοσης.

Στο εσωτερικό, το ανθρακονημάτινο μοτίβο εξακολουθεί στις επιφάνειες εναλλασσόμενο με λεπτομέρειες από ανοδιώμενο αλουμίνιο ενώ στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα νέα ελαφρά καθίσματα τα οποία υπόσχονται υποδειγματική πλευρική στήριξη. Σύμφωνα με τις συστάσεις ο επιλογέας ταχυτήτων έχει σμιλευτεί από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου.

Επί του παρόντος η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει τιμές, δηλώνοντας ότι είναι διαθέσιμες κατόπιν σχετικού αιτήματος ωστόσο είναι σίγουρο ότι αυτές θα κινηθούν πολύ ψηλά.

Ανεξαρτήτως ωστόσο των ελιτίστικών χαρακτηριστικών της και της αντίστοιχης τιμής ίσως η συγκεκριμένη έκδοση να αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες αξιοποίησης του συνδυασμού ατμοσφαιρικού κινητήρα και μηχανικού κιβωτίου στη συγκεκριμένη κατηγορία.