Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Απαισιόδοξος για σοβαρή αλλαγή στη συμπεριφορά Ερντογάν μετά τις εκλογές

Κουβέλης: Απαισιόδοξος για σοβαρή αλλαγή στη συμπεριφορά Ερντογάν μετά τις εκλογές

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το διάστημα ο Ερντογάν θα επιδείξει κίνηση μεγαλοσύνης και θα απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας» τόνισε ο υπουργός, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ρητορική εντάσεων του τούρκου προέδρου θα συνεχιστεί ίσως με κάποια αποκλιμάκωση και μετά από τις εκλογές

Η επόμενη ημέρα των τουρκικών εκλογών δεν θα σημάνει και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το διάστημα ο Ερντογάν θα επιδείξει κίνηση μεγαλοσύνης και θα απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ χαρακτήρισε την απελευθέρωση του τούρκου πολίτη μήνυμα προς την Τουρκία.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ρητορική εντάσεων του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχιστεί ίσως με κάποια αποκλιμάκωση και μετά από τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

«Οι εντάσεις που δημιουργεί ο Ερντογάν, προκειμένου να εξασφαλίσει παρουσία στο λεγόμενο πεδίο θεμάτων, που κατά την γνώμη του θα του επιτρέψουν διαπραγμάτευση, κυρίως για να μπορέσει να βρεθεί στο κρίσιμο σημείο που λέγεται κυπριακή ΑΟΖ, δεν θα είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα. Θα τα συνεχίσει αυτά, ίσως με διαφορετική ένταση, γιατί θα κληθεί από την άλλη πλευρά να επιλέξει και το επίπεδο της εξωτερικής του πολιτικής» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

Για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Δυστυχώς, σκοπιμότητες, θα έλεγα ιδιοτέλειες, δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να γίνει. Η κατάτμηση οδηγεί στην αποδυνάμωση διασυνδέσεων, επιρροών, και αρκετές φορές, μη νομίμων».

Ως προς το θέμα της απλής αναλογικής, σχολίασε ότι «αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, θα έπρεπε να την εφεύρουμε, να την καθιερώσουμε, να την εφαρμόσουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτό επιτρέπει τη γνήσια έκφραση των πραγματικών κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, υπηρετεί την ισότητα της ψήφου και βεβαίως οδηγεί στις αναγκαίες και χρήσιμες συνθέσεις».

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες, επισήμανε ότι «η επόμενη μέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, με όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει στο επίπεδο της πολιτικής αυτονομίας της κυβέρνησης, πρέπει να οδηγήσει σε προοδευτικές συγκλίσεις, διότι ξανοίγεται ένα πεδίο εξαιρετικά σημαντικό, που χρειάζεται και τις συγκλίσεις των ευρύτερων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

Γενικότερα από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως «η κυβέρνηση εκτιμά ότι το πλέον χρήσιμο, το πλέον αναγκαίο και ωφέλιμο για τη χώρα και την κοινωνία είναι να εξαντλήσει τη συνταγματική πρόβλεψη για τετραετή θητεία της κυβέρνησης και αυτό επιλέγει να πράξει».

«Η πρόταση για διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των ζητημάτων -όπως της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους- αντίθετα, τα σπουδαία αυτά ζητήματα τα υποτάσσει στις σκοπιμότητες της αντιπολιτευτικής τους τακτικής και αυτό είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας» τόνισε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024