Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόκλιση των Γάλλων στην ΑΕΚ και τον κόσμο της

Υπόκλιση των Γάλλων στην ΑΕΚ και τον κόσμο της

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποθεώνουν τους παίχτες και τους φιλάθλους της ΑΕΚ για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν

Ευρεία αναφορά στην κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ, έκαναν,  τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ως αιτίας της ήττας που γνώρισε στον τελικό η Μονακό, τόσο την εκπληκτική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, όσο και την εκρηκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι φίλοι της Ένωσης στο ΟΑΚΑ.

«Η Μονακό έχασε από την ΑΕΚ στην Αθήνα τον τελικό του Champions League (94-100) . Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο είναι η αιτία, όσο και η απόδοση της ΑΕΚ. Ήδη νικήτρια του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1968), του Κυπέλλο Σαπόρτα (2000) και φιναλίστ της Eurleague (1998), η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά. Η Μονακό , απέτυχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Final Four μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό στην πρώτη διοργάνωση του νέου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Fiba το 2017, το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας πίσω Euroleague και EuroCoupe», ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Figaro.

«Η Μονακό δεν κατόρθωσε ποτέ να σταματήσει την ελληνική μηχανή. Είναι μια απίστευτη ιστορία. Μετά τη νίκη του στο νικηφόρο γύρο εναντίον της Νίμπουργκ, έχοντας αφήσει εκτός της Στρασμπούρ και αφού νίκησε τη Μούρθια στα ημιτελικά, η ΑΕΚ κέρδισε το Champions League . Η Μονακό δεν μπόρεσε να βρει το κλειδί για να σταματήσει τους ισχυρούς επιτιθέμενους της ΑΕΚ που κέρδισαν συνέχεια τις μονομαχίες», σημείωσε το Canal + Sport.

«Η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατή για την Μονακό. Ασυνεπής η Μονακό δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Πριν από έξι χρόνια, αγωνιζόταν στη National 2, την τέταρτη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ. Την Κυριακή αυτή, σε μία πυρακτωμένη έδρα από δεκαοκτώ χιλιάδες ενθουσιώδεις Έλληνες οπαδούς, η Μονακό έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Αλλά ΑΕΚ, ξεπέρασε τα εμπόδια με την υποστήριξη του κοινού του, ήταν πολύ σταθερή σπίτι και διαδέχθηκε την Τενερίφε, που κέρδισε το πρώτο τουρνουά», σημείωσε η L’ Equipe.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γι αυτή την όμορφη οργάνωση και αυτή την όμορφη επίδειξη. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Δεν ήταν αυτή η άμυνα της Μονακό που ξέραμε. Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά έκαναν τα πάντα για να πάρουν αυτό το τρόπαιο. Ήταν δύσκολο να τους συγκρατήσουμε αμυντικά», τόνισε ο προπονητής της Μονακό Ζβέζνταν Μίτροβιτς μιλώντας στους Γάλλους δημοσιογράφους.

«Αυτό δεν είναι το τέλος που ελπίζαμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί δεν παίξαμε όπως ξέρουμε να κάνουμε. Δεν υπερασπίσαμε την άμυνά μας, ενώ είμαστε πρώτα και κύρια μια αμυντική ομάδα. Ήταν δύσκολο να τους συγκρατήσουμε αμυντικά. Οι εκατό πόντοι είναι πάρα πολλοί. Καταφέρναμε να επιστρέφουμε στο παιχνίδι γιατί έχομε ταλέντο στην επίθεση. Ηταν ένα περίπλοκο παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την υπέροχη αυτή σεζόν στο BCL. Ελπίζω και πιστεύω ότι έχουμε το ταλέντο για να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο στο μέλλον. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα της Γαλλίας », είπε ο Αμαρί Σι στο μικρόφωνο του Canal + Sport.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024