Λοβέρδος: Δεν θα κάνω εγώ τα ρεπό του Καμμένου
Δεν θα στηρίξει την αναδοχή από ομόφυλους αν και συμφωνεί απολύτως
Δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, αν και συμφωνεί απολύτως με την ρύθμιση αυτή.
Ωστόσο, τάσσεται σταθερά κατά της στήριξης νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τις οποίες δεν διασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάταξη καταψηφίζεται από τους ΑΝΕΛ (με εξαίρεση τον Αθ. Παπαχριστόπουλο), ενώ και δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αντίθετοι με το περιεχόμενό της.
Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε διαμηνύσει προς την κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση περί συνταγματικής αναθεώρησης ότι «σε μας δεν θα βρείτε ούτε βολικούς συνοδοιπόρους, ούτε χρήσιμους ηλιθίους», φέρεται αποφασισμένος να μην στηρίξει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου περί υιοθεσίας και αναδοχής, το οποίο έχει διχάσει συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Και παρά την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος τάχθηκε ευθέως υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ. Λοβέρδος δεν αναμένεται να συνταχθεί με την «γραμμή» αυτή, παρότι, όπως δηλώνει σε όσους τον ρωτούν, «είμαι απολύτως υπέρ και το λέω και δημοσίως».
«Δεν κάνω όμως τα …ρεπό του Καμμένου για κανένα θέμα», σπεύδει να ξεκαθαρίσει, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Υπενθυμίζεται ότι είναι και άλλοι βουλευτές της ΔΗΣΥ οι οποίοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και δηλώνουν ότι δεν θα «βάλουν πλάτη» στην κυβερνητική πλειοψηφία.
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442