Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση 30 οικοδομικών συνεταιρισμών

Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση 30 οικοδομικών συνεταιρισμών

Παγωμένες οι διαδικασίες για 220 στην Αττική

Το «πράσινο φως» για πολεοδόμηση παίρνουν σταδιακά 30 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι βρίσκονται στο σύνολό τους εκτός Αττικής. Πρόκειται για όσους δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά νομικά προβλήματα και οι διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν σχετικά γρήγορα. Αντίθετα στην Αττική, τα προβλήματα 220 οικοδομικών συνεταιρισμών δείχνουν αξεπέραστα.

Ειδικότερα, στον δρόμο για οικιστική αξιοποίηση – μετά από δεκαετίες περιπετειών – βρίσκονται τριάντα οικοδομικοί συνεταιρισμοί σε Εύβοια, Κρήτη, Λάρισα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Ρόδο. Από αυτούς τέσσερις έχουν λάβει την τελική έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος (με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη).

Πρόκειται για τους συνεταιρισμούς «Έμποροι Ιωαννίνων» (έκτασης 214 στρεμμάτων), των υπαλλήλων υπουργείου Εσωτερικών «Η Ανώπολης» στις Γούβες Χερσονήσου (80 στρέμματα), του παραθεριστικού οικισμού «Κανελλάκης» στην Ερμιονίδα Αργολίδας (114 στρέμματα) και του παραθεριστικού συνεταιρισμού Ιατρών στο Μαρμάρι Ευβοίας (14 στρέμματα).

Τα στοιχεία παρουσίασε η κυρία Σταυρούλα Αγρίου, σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, σε εκδήλωση για τις «Οικιστικές Αναπτύξεις και Επενδύσεις σε εκτάσεις Οικοδομικών Συνεταιρισμών», που διοργάνωσε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών».

Σύμφωνα με την ίδια, τα ΠΔ έχουν εγκριθεί για άλλους τρεις συνεταιρισμούς – Σύλλογος Πολυτέκνων Χανίων με 410 στρέμματα, Εργοληπτική Αναπτυξιακή «Όλυμπος» στη Λάρισα με 214 στρέμματα και ΟΣ Θεσσαλορουμελιωτών στο Ηράκλειο με 65 στρέμματα. Εκκρεμεί όμως η δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024