Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Εθνικός λύγισε στα πέναλτι τον Υδραϊκό και έκανε το 1-0 στη σειρά

Ο Εθνικός λύγισε στα πέναλτι τον Υδραϊκό και έκανε το 1-0 στη σειρά

Στη διαδικασία των πέναλτι κατάφερε ο Εθνικός να κάμψει την αντίσταση του Υδραϊκού με 10-9 και να κάνει το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά των προημιτελικών στην Α1 πόλο ανδρών

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, με τον Εθνικό να επικρατεί στα πέναλτι 10-9 του Υδραϊκού στον Πειραιά και να πετυχαίνει την πρώτη από τις δύο νίκες που απαιτούνται, προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, αλλά σταδιακά να ρίχνουν το βάρος τους στην άμυνα, που είναι άλλωστε το δυνατό σημείο αμφοτέρων.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 6-4 στις αρχές της τρίτης περιόδου με τον Κόχειλα, αλλά δεν ξανασκόραραν έκτοτε και προσπάθησαν απλά να κρατήσουν το προβάδισμα, το οποίο είχε γρήγορα «ψαλιδίσει» ο Στελάτος.

Τα κατάφεραν ως την τελευταία επίθεση του Υδραϊκού, όπου το μακρινό σουτ Μπλάνη, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αιφνιδίασε τον Τζωρτζάτο και ισοφάρισε 6-6, στέλνοντας το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί οι δύο τερματοφύλακες ξεκίνησαν με απόκρουση (Τζωρτζάτος σε Χατζηκυριακάκη, Φλέγκας σε Καρούντζο) και ακολούθησαν διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις, πριν ο Τζωρτζάτος πει «όχι» στον Τοράκη. Ο Μπεριστιάνος ευστόχησε στο πέμπτο πένανλτι του Εθνικού και διαμόρφωσε το τελικό 10-9.

Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει την Παρασκευή (4/5, 21:00), στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Αν χρειαστεί τρίτο ματς, αυτό θα γίνει την Κυριακή 6/5 στον Πειραιά. Ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 1-1, 0-1

Στα πέναλτι: 4-3

ΕΘΝΙΚΟΣ: Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος 2, Παπαδόγκωνας 2, Κόχειλας 2, Καρούντζος, Χονδροκούκης

ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Χατζηκυριακάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Στελάτος 2, Μιτελούδης, Μπλάνης, Σολεϊμάνιπακ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024