Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με απλή αναλογική επιχειρεί η κυβέρνηση να στριμώξει Γεννηματά

Με απλή αναλογική επιχειρεί η κυβέρνηση να στριμώξει Γεννηματά

Το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση στοχεύοντας μεταξύ άλλων να «στριμώξει» την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου νόμου θέλει να πιέσει την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει το […]

Το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση στοχεύοντας μεταξύ άλλων να «στριμώξει» την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου νόμου θέλει να πιέσει την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Πάντως τις προηγούμενες ημέρες η κ. Γεννηματά εξέφρασε την αντίθεσή της στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, κόβοντας έτσι τις «γέφυρες» επικοινωνίας μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και Μαξίμου.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση εκθέτουν την απλή αναλογική και συκοφαντούν τον ΄΄Κλεισθένη΄΄ σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «αν ερχόμαστε αποσπασματικά πρώτα να εξαγγέλλουμε τι θα γκρεμίσουμε, για παράδειγμα τον «Καλλικράτη», και στη συνέχεια να προτείνουμε αλλαγές εκλογικών νόμων με στόχο την ενίσχυση των κομματικών μας ερεισμάτων στο χώρο, τότε βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Η κ. Γεννηματά όχι μόνο δεν έχει ενδώσει στο «φλερτ» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την κυβέρνηση  ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση επιδιώκει συμμαχίες χωρίς αρχές και στόχους, στο όνομα – όπως έχει πει – της αύξησης της κομματικής επιρροής.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων πραγματοποιεί σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για το θέμα του σχεδίου νόμου που θα εισαχθεί στη Βουλή ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν όλα τα δημοτικά συμβούλια για να πάρουν θέση ξεχωριστά για το ζήτημα που φέρνει τα πάνω κάτω στην αυτοδιοίκηση.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024