Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουρουμπλής: Ελληνικός και ιταλικός λαός σηκώνουν το βάρος μιας παγκόσμιας κρίσης

Κουρουμπλής: Ελληνικός και ιταλικός λαός σηκώνουν το βάρος μιας παγκόσμιας κρίσης

«Ελληνική και Ιταλική Ακτοφυλακή προασπίζονται ανθρώπινες αξίες»

Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της ιταλικής ακταιωρού CP 265 που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της FRONTEX στο Αιγαίο για την επιτήρηση των ελληνο-ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων και των προσφυγικών ροών, τίμησε σε τελετή που έγινε από το Propeller Club of Piraeus στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας παρουσία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του πρέσβη της Ιταλίας Λουίτζι Μάρρας (Luigi Marras).

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αξία που πρέπει να αποδίδεται σε ζητήματα ανθρωπισμού, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή της Ιταλικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Κατά τη συνάντηση των κκ Κουρουμπλή και Μάρρας τονίστηκε επίσης η ξεχωριστή συνεργασία των ελληνικών και των ιταλικών πληρωμάτων, καθώς και των αντίστοιχων υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν.

Οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι τα ελληνικά και ιταλικά πληρώματα, για λογαριασμό όλη της Ευρώπης, ανέδειξαν τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

«Ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός σηκώνουν ουσιαστικά το βάρος μιας παγκόσμιας κρίσης, γιατί οι προσφυγικές ροές είναι το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου, αλλά ακήρυχτου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την εμπλοκή παγκοσμίων, περιφερειακών και τοπικών δυνάμεων.

»Εμείς με τους Ιταλούς αδερφούς σώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης, τηρώντας με ευλάβεια αρχές που έρχονται από πολλούς αιώνες πίσω, από την εποχή που η αρχαία Αθήνα καταδίκασε τον Κόνωνα, γιατί άφησε αβοήθητους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι αξίες του ανθρωπισμού είναι βαθιά φυτεμένες στη συνείδηση των δύο λαών» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνεχάρη τα στελέχη της ακτοφυλακής και από τις δύο χώρες που υπηρετούν και υπερασπίζονται αυτές τις αξίες.

«Το επί σειρά ετών ανθρωπιστικό πρόβλημα μετανάστευσης οικονομικά εξαθλιωμένων ανθρώπων, αλλά και μετακίνησης ανήμπορων ανθρώπων και οικογενειών πλήρως κακοποιημένων λόγω διαφόρων πολεμικών συρράξεων, είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε οι λαοί της Μεσογείου» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Propeller Club Piraeus, Γιώργος Ξηραδάκης. Τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να αποτραπεί αυτή η ροή ανθρωπίνων μετακινήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να ελεγχθεί ως έναν βαθμό αυτό το κύμα για να μη διαταραχθεί η κοινωνική δομή των κρατών υποδοχής».

Το σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής «CP 265» για την τελετή «έδεσε» στον προβλήτα πίσω από το κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στη Δραπετσώνα στο σημείο όπου «έδενε» το ΠΑΘ 090 «Γαύδος», το οποίο επέστρεψε στην ενεργό δράση στη Μυτιλήνη (στην περιοχή όπου επιχειρούσε το ιταλικό σκάφος).

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Φεβρουαρίου σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει στα Ίμια το ΠΑΘ 090, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρύμνη του και χρειάστηκε σχεδόν δυόμιση μήνες για να επισκευαστούν και να μπορέσει να συμμετάσχει ξανά σε επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024