Η τέχνη της παραγωγής τεκίλας
Παρασκευή τεκίλας που βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας
Spotlight
-
Τραγική κατάληξη στο θρίλερ εξαφάνισης μοντέλου - Τι συνέβη πραγματικά στην Kaikan Kaennakam;
-
Μέση Ανατολή, Ουκρανία και… Κύπρος στο τραπέζι για Ερντογάν – Σταϊνμάιερ
-
Ποιος αριθμός λείπει; - Βρείτε τη λύση σε 10 δευτερόλεπτα και αποδείξτε πόσο μαθηματικό μυαλό έχετε
-
Όμηρος της Χαμάς εμφανίζεται σε βίντεο με ακρωτηριασμένο χέρι - «Οι IDF σκότωσαν 70 από εμάς»
Μια αυξανόμενη δίψα για τεκίλα από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο, έχει ανάγει την πώληση του ποτού σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η παραγωγή της παραμένει ριζωμένη σε μεθόδους καλλιέργειας αιώνων που χρησιμοποιούν εργαλεία χειρός και κοπάδια από μουλάρια.
Το δυτικό κράτος του Μεξικού, το Jalisco, είναι η καρδιά της βιομηχανίας τεκίλα. Εκεί οι θεριστές της (οι οποίοι ονομάζονται jimadores), αγρότες της κακτοειδούς αγαύης από την οποία αποστάζεται το οινόπνευμα, δούλεψαν τα χωράφια για γενιές. «Είμαι τόσο υπερήφανος που είμαι jimador, είμαστε οι πρώτοι στην αλυσίδα της βιομηχανίας τεκίλα, χωρίς εμάς δεν υπάρχει τεκίλα» δήλωσε ο Mario Perez, ένας 39χρονος jimador.
Η δημοτικότητα της τεκίλας, όμως, οδήγησε σε μια επιδείνωση της έλλειψης της αγαύης, ενώ κάποιοι από τις νεώτερες γενιές αποφεύγουν αυτό που κάποτε ήταν μια πολύ σεβαστή δουλειά. «Παλιά το να είσαι jimador ήταν μια σεβαστή δουλειά, τώρα είσαι απλός εργάτης», δήλωσε ο Perez.
Δείτε τις καταπληκτικές εικόνες από τη διαδικασία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις