Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η τέχνη της παραγωγής τεκίλας

Η τέχνη της παραγωγής τεκίλας

Παρασκευή τεκίλας που βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας

Μια αυξανόμενη δίψα για τεκίλα από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο, έχει ανάγει την πώληση του ποτού σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η παραγωγή της παραμένει ριζωμένη σε μεθόδους καλλιέργειας αιώνων που χρησιμοποιούν εργαλεία χειρός και κοπάδια από μουλάρια.

Το δυτικό κράτος του Μεξικού, το Jalisco, είναι η καρδιά της βιομηχανίας τεκίλα. Εκεί οι θεριστές της (οι οποίοι ονομάζονται jimadores), αγρότες της κακτοειδούς αγαύης από την οποία αποστάζεται το οινόπνευμα, δούλεψαν τα χωράφια για γενιές. «Είμαι τόσο υπερήφανος που είμαι jimador, είμαστε οι πρώτοι στην αλυσίδα της βιομηχανίας τεκίλα, χωρίς εμάς δεν υπάρχει τεκίλα» δήλωσε ο Mario Perez, ένας 39χρονος jimador.

Η δημοτικότητα της τεκίλας, όμως, οδήγησε σε μια επιδείνωση της έλλειψης της αγαύης, ενώ κάποιοι από τις νεώτερες γενιές αποφεύγουν αυτό που κάποτε ήταν μια πολύ σεβαστή δουλειά. «Παλιά το να είσαι jimador ήταν μια σεβαστή δουλειά, τώρα είσαι απλός εργάτης», δήλωσε ο Perez.

Δείτε τις καταπληκτικές εικόνες από τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο