Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Stairstalk: Μια σκάλα που μοιάζει με αναρριχώμενο φυτό

Stairstalk: Μια σκάλα που μοιάζει με αναρριχώμενο φυτό

Μια στροφογυριστή, καμπυλωτή τριώροφη σκάλα φτιάχτηκε από ευρωπαϊκό ξύλο βελανιδιάς για το HIDE μπαρ στο Λονδίνο

Εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές, σύγχρονες και τολμηρές διακοσμήσεις χώρων μαγνητίζουν τα βλέμματα πάντα. Ωστόσο ένα βασικό και κλασσικό κομμάτι που παραμένει διαχρονικά εντυπωσιακό και σικάτο είναι μια καλοσχεδιασμένη σκάλα.

Την αντίληψη αυτή ακολούθησαν οι αρχιτέκτονες του τριώροφου εστιατορίου και μπαρ, HIDE στο Λονδίνο. Το Studio Atmos συμμερίζεται το ίδιο σκεπτικό γι’ αυτό σχεδίασε μια μεγάλη σκάλα που ενώνει τους τρεις ορόφους, από ξύλο αλλά με αξιοθαύμαστα γεωμετρικά κοψίματα.

Με το ευρωπαϊκό ξύλο της βελανιδιάς να κυριαρχεί ακόμη στα έπιπλα του εστιατορίου, η σκάλα δημιουργεί την αίσθηση ενός αναρριχώμενου φυτού το οποίο ξεκινά από το ισόγειο του κτιρίου και τις σκιές που το στοιχειώνουν, προσπαθώντας να ανέλθει στην κορυφή και στο φως. Όπως ακριβώς ένα αναρριχώμενο φυτό παλεύει να εξαπλώσει τις ρίζες του, έτσι και η σκάλα που έφτιαξε το αρχιτεκτονικό γραφείο συνεχίζει την πορεία της προς τα πάνω μέχρι να βρει το φως.

Τα σκαλοπάτια, οι λαβές, η βάση και ολόκληρη η κατασκευή της σκάλας ακολουθούν μια καμπυλωτή γεωμετρική ξύλινη δομή με λεπτομερή σκαλίσματα. Τα επίπεδα το σκαλοπατιών, αν τα κοιτάξει κανείς από την κορυφή της σκάλας, μοιάζουν με μονοπάτι στη μέση ενός αχανούς, αλλά πανέμορφου δάσους.

Το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς που ξεκινά πάνω στην επιφάνεια της βελανιδιάς είναι τόσο όμορφο, όσο και ολόκληρη η κατασκευή, με τη σκάλα να νομίζεις πως οδηγεί στον ουρανό αντί για το μπαρ και το εστιατόριο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024