Στις 2-6 Μαΐου 2018 στην Αθήνα με θέμα «Drug-induced liver injury» υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογίας

Διεθνής συνάντηση ηπατολογίας-ηπατοπαθολογοανατομίας διοργανώνεται στις 2-6 Μαΐου 2018 στην Αθήνα με θέμα «Drug-induced liver injury» υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογίας.

Το International Liver Study Group “Gnomes” είναι «κλειστή» ομάδα διακεκριμένων παθολογοανατόμων και ηπατολόγων με 16 μέλη, καθηγητές πανεπιστημίων και διευθυντών εργαστηρίων/κλινικών διαφόρων χωρών της Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας, η οποία στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση, διάγνωση και θεραπεία των ηπατικών παθήσεων.

Οι δημοσιεύσεις των Gnomes έχουν έως σήμερα προάγει τη διαγνωστική ηπατοπαθολογοανατομία παγκοσμίως και έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ηπατολογίας, ιδίως στην Ευρώπη.

Για το έτος 2017-18 πρόεδρος του International Liver Study Group “Gnomes” είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ντίνα Τηνιακού και έτσι για πρώτη φορά στα 50 έτη ιστορίας της ομάδας οργανώνεται η ετήσια επιστημονική συνάντηση στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια 50th Anniversary Meeting International Liver Study Group “Gnomes” εκδόθηκε βιβλίο με τίτλο «50 years of Liver Pathology: A history of the Gnomes” και συγγραφείς Dina Tiniakos, Mike Torbenson, Valeer Desmet από τις νεοσύστατες Εκδόσεις του ΕΚΠΑ.

Το εν λόγω βιβλίο είναι το πρώτο των Εκδόσεων του ΕΚΠΑ στην αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr