Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Νέο προμηθευτή κινητήρων αναζητά η Red Bull

F1: Νέο προμηθευτή κινητήρων αναζητά η Red Bull

To ενδεχόμενο συνεργασίας με την Honda πρόκειται να εξετάσει το 2019 η Red Bull Racing σε μια προσπάθεια αναζήτησης νέου προμηθευτή κινητήρων.

Η τοποθέτηση κινητήρων της Honda στα μονοθέσια της Toro Rosso όπως όλα δείχνουν ήταν μόνο η αρχή καθώς και η Reb Bull Racing, στην οποία ανήκει η ιταλική ομάδα, θα εξετάσει το 2019 το ενδεχόμενο αντικατάστασης των υβριδικών μονάδων της Renault με εκείνους της ιαπωνικής φίρμας.

Στο περιθώρια του Grand Prix του Baku o αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda, Masashi Yamamoto, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών από την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν λήγει η προθεσμία που έχει ορίσει η FIA για τη δήλωση των κινητήριων συνόλων που θα φέρουν την επόμενη αγωνιστική σεζόν οι ομάδες.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι δρόμοι της Renault και της Red Bull Racing θα χωρίσουν ύστερα από 9 χρόνια συνεργασίας και την κατάκτηση τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων, με φόντο την αδυναμία της γαλλικής φίρμας να εξασφαλίσει στη νέα-υβριδική εποχή της Formula 1 ένα ανταγωνιστικό κινητήριο σύνολο.

Βέβαια και η Honda προέρχεται από ένα «διαζύγιο», βλέποντας τη McLaren να διακόπτει τη συνεργασία μαζί της μετά από μόλις τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποία η βρετανική ομάδα βρέθηκε στη θέση του ουραγού.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024