Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του επόμενου μήνα

Συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του επόμενου μήνα

Κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας το Μάιο

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζε-ιν, ότι είναι καλά νέα για τον κόσμο ότι οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν εκ νέου το στόχο για πλήρη αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής, ανέφερε σήμερα το γραφείο του Μουν.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Μουν και Τραμπ συμφώνησαν στην ανάγκη να διεξαχθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με δήλωση του αμερικανού προέδρου, η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Μουν και ο Τραμπ αντάλλαξαν απόψεις για δύο με τρεις πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, τόνισε το γραφείο του νοτιοκορεάτη ηγέτη.

Τραμπ: Κλειδί η σθεναρή στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα

Μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, και ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στη Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης.

Ο Τραμπ υπενθύμισε τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

«Θυμάστε τι έλεγαν; «Θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο»» είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

«Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!» υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ εξέφρασε εξάλλου συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στο βορειοκορεάτη ηγέτη και το νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζε-ιν.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, αλλά θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή» σημείωσε. «Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή φεύγω» κατέληξε.

Μυστική επίσκεψη Πομπέο στην  Πιονγκιάνγκ

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέo, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News, δήλωσε ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι «προετοιμασμένος» να «παρουσιάσει ένα σχέδιο» που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση,

Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι αναφερόταν σε μια «καλή συζήτηση» που είχε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πιονγκιάνγκ, που είχε αρχικά μείνει μυστική.

Κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας το Μάιο

Η Σεούλ αναφέρει ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως θα κλείσει το Μάιο το χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα τόνισε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με το νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζε-ιν.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής (…) δήλωσε ότι θα κλείσει το χώρο πυρηνικών δοκιμών το Μάιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ θα προσκαλέσει εμπειρογνώμονες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ στο κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της χώρας το Μάιο.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024