Από φυσική άποψη, το να εξασκεί κανείς άσανας (στάσεις) στο νερό προκαλεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και παρέχει αίσθηση επιτυχίας, επιτρέποντας στους μαθητές να βιώσουν στάσεις που μπορεί να αδυνατούν να επιτύχουν στην ξηρά. Ωστόσο, σε ορισμένες στάσεις, η αντίσταση του νερού δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για την απόκτηση δύναμης. Το περιβάλλον του νερού μπορεί να επιτρέψει στους μαθητές να επιτύχουν μεγαλύτερη εμβέλεια κινήσεων αυξάνοντας την ευκαμψία των μυών.

Από τη σκοπιά του σώματος, το νερό είναι πολύ αναζωογονητικό, πράγμα που ενισχύει τη χαλάρωση και προετοιμάζει το μυαλό για μια βαθύτερη διαλογιστική εμπειρία.

Η γιόγκα έχει συνδεθεί με μειωμένο στρες, καρδιακό ρυθμό, αρτηριακή πίεση, κόπωση και κατάθλιψη, καθώς  και χαμηλότερο κίνδυνο για όλες τις ασθένειες που συνοδεύουν αυτούς τους παράγοντες. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν γιόγκα έχουν καλύτερο ύπνο, περισσότερη εμπιστοσύνη, μια πιο θετική άποψη για τη ζωή, βελτιωμένη διάθεση και λιγότερες εθιστικές συμπεριφορές από ό,τι είχαν πριν από την ασχολία τους με τη γιόγκα.

Τα υδάτινα περιβάλλοντα χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο. Υπάρχει μια φυσική γαλήνη που σχετίζεται με το νερό και αυτό βελτιώνει τη σύνδεση του νου και του σώματος και προσφέρει στο μυαλό έναν πιο ειρηνικό, ουσιαστικό διαλογισμό. Η τελική σαβάσανα (ξαπλωμένη στάση) και η αναπνοή στη στάση βουνό (όρθια στάση) είναι εξαιρετικά ευχάριστες στην ηρεμία του ύδατος.

Ένας λόγος που η γιόγκα είναι τόσο χρήσιμη για τη μείωση του στρες είναι επειδή εστιάζει στην εμβάθυνση της αναπνοής και την ευαισθητοποίηση στην αναπνοή γενικότερα, με αποτέλεσμα το νευρικό σύστημα να χαλαρώνει.

Η Aqua Yoga προσφέρει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα επειδή το να στέκεστε στο νερό ενώ εκτελείτε στάσεις γιόγκα, προσθέτει αντίσταση στους κοιλιακούς μύες και παράλληλα εξασκεί τη διαφραματική αναπνοή σας.

Ο αριθμός των στάσεων γιόγκα που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο νερό είναι εκπληκτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας