Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δάκρυα το «αντίο» του Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα [Βίντεο]

Με δάκρυα το «αντίο» του Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα [Βίντεο]

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Ινιέστα στη συνέντευξη Τύπου με την οποία αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα έπειτα από 22 χρόνια έχοντας κατακτήσει 31 τρόπαια

Ήταν «κοινό μυστικό» πως ο Αντρές Ινιέστα θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μπαρτσελόνα. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε από τα χείλη του ίδιου, σήμερα (27/4), σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή η σεζόν είναι η τελευταία στη Βαρκελώνη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσω, αφού αισθάνομαι ακόμη σημαντικός και βασικός στην ομάδα και έχω τη δυνατότητα να κατακτήσω ακόμη έναν τίτλο», είπε ο Ινιέστα, κάνοντας αναφορά στον κυριακάτικο αγώνα των Καταλανών με την Λα Κορούνια, όπου χρειάζονται ένα βαθμό για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

«Μετά από 22 χρόνια στο σύλλογο, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι απαιτείται για να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι αρχηγός. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και το σύλλογο, η καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα τελειώνει εδώ», τόνισε ο Ισπανός μέσος.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσω την ομάδα, στην οποία πέρασα όλη τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων στην Μπαρτσελόνα για όσα πέρασα εδώ και η απόφαση να φύγω δεν ήταν καθόλου εύκολη», συνέχισε ο Ινιέστα.

Και πρόσθεσε για το γεγονός ότι ποτέ δεν του απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα»: «Δεν είναι πρόβλημα για μένα ότι δεν κέρδισα τη «Χρυσή Μπάλα». Το γεγονός ότι ήμουν υποψήφιος με παίκτες όπως ο Μέσι και ο Τσάβι είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Ήταν τιμή και προνόμιο για μένα που μοιράστηκα τόσα χρόνια δίπλα στον Μέσι. Δεν υπάρχει κανένας σαν κι αυτόν. Ήταν καθοριστικός στους τίτλους που κατακτήσαμε. Είμαι τυχερός που είχα τέτοιους συμπαίκτες και προπονητές».

Για την καλύτερη στιγμή του στην ομάδα είπε: «Είναι δύσκολο να διαλέξω, γιατί έζησα πολλές υπέροχες στιγμές. Ίσως το ντεμπούτο μου, όταν το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, αλλά βέβαια και όλοι οι τίτλοι που κατέκτησα στη συνέχεια».

Σε ερώτηση για την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του, δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση, αν και είναι γνωστό ότι έχει πρόταση από την Κίνα: «Θα αποφασίσω στο τέλος της εφετινής σεζόν. Υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Δεν θέλω ποτέ να παίξω κόντρα στην Μπαρτσελόνα, άρα δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανένα. Κοντεύω τα 34, έδωσα όσα μπορούσα και πιστεύω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Θέλω να πάω κάπου που θα είμαι ευτυχισμένος όπως εδώ».

Συνολικά στην ομάδα της Βαρκελώνης, μετά από καριέρα 22 ετών, έχει σηκώσει 31 τρόπαια και σύντομα θα τα κάνει 32, με τη διαφαινόμενη κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά την συνέντευξη Τύπου ο Ινιέστα, φανερά συγκινημένος, αποχώρησε κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Πιθανότατα, θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ευρώπης, καθώς έχει πρόταση από την Κίνα, στην οποία πρέπει να απαντήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024