Ενα άγνωστο παρασκήνιο στον απόηχο της υπόθεσης της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών και των οκτώ τούρκων αξιωματικών

Καταθέσεις πολλών δικηγόρων στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης για παράνομες επαναπροωθήσεις από τον Εβρο τούρκων στρατιωτικών και μεταναστών δημιουργούν νέο προβληματισμό στην κυβέρνηση στα απόνερα της κράτησης των δύο Ελλήνων στις φυλακές της Αδριανούπολης αλλά και της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

Ακόμη στις ίδιες αναφορές φέρεται να αποκαλύπτεται ο ρόλος ενός μυστηριώδους τούρκου στρατιωτικού με έδρα  χώρα της Βόρειας Ευρώπης ο οποίος φαίνεται να κατευθύνει τούρκους υπόπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα που έρχονται στην Ελλάδα.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν το άγνωστο παρασκήνιο  κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα ελληνοτουρκικών σχέσεων στον  απόηχο της υπόθεσης των ελλήνων στρατιωτικών που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Καθότι αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν αφανείς ενέργειες  των ελληνικών υπηρεσιών που επιτείνουν το πρόβλημα και περιπλέκουν την κατάσταση.
Μία σοβαρή  πτυχή του παρασκηνίου είναι  η  ιδιότυπη έρευνα που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες εις βάρος τουλάχιστον 17 δικηγόρων από όλη τη Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.) από τις δικαστικές Αρχές της Θράκης.

Η έρευνα αυτή έχει ξεκινήσει  από μια επιστολή προς τις δικαστικές Αρχές τον Ιανουαρίου του 2017 από κάποιον ιδιώτη με βασική αιχμή ότι υπήρχε  παράτυπη αρωγή από τους δικηγόρους τούρκων πραξικοπηματιών ή και άλλων μεταναστών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εισόδου στη χώρα μας.

Στη συγκεκριμένη δικογραφία  εντάχθηκε  κι έγγραφο  της ΕΛ.ΑΣ. που είχε συνταχθεί στις 16 Οκτωβρίου 2017 με θέμα «Παρουσία δικηγόρων στα σημεία σύλληψης παράνομων μεταναστών». Στο έγγραφο παρουσιάζονται  περίπου 20 περιπτώσεις εντοπισμού τούρκων, ιρακινών, σύρων και άλλων μεταναστών – με την παρουσία των ελεγχόμενων δικηγόρων – στην περιοχή του Εβρου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr