Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικό C-HR από την Toyota στο Πεκίνο

Ηλεκτρικό C-HR από την Toyota στο Πεκίνο

Η ιαπωνική φίρμα ξεκινά την επέκταση της προς αμιγώς ηλεκτρικές κατευθύνσεις, παρουσιάζοντας στην έκθεση του Πεκίνου μια αντίστοιχη έκδοση του C-HR.

Η υλοποίηση των ηλεκτρικών σχεδίων των Ιαπώνων τα οποία προβλέπουν το λανσάρισμα 10 ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2020, ξεκινά από την Κίνα όπου, με αφετηρία την έκθεση του Πεκίνου, η Toyota αποκάλυψε μια ηλεκτρική εκδοχή του C-HR.

Αν και το ηλεκτρικό C-HR προορίζεται αποκλειστικά για την τοπική αγορά όπου θα λανσαριστεί από το 2020 χωρίς καμία πρόβλεψη προς το παρόν για την άφιξη του στην ευρωπαϊκή αγορά, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλο το οποίο βασίζεται στην παγκόσμια αρχιτεκτονική της Toyota, TNGA όπου φιλοξενούνται επίσης τόσο το Prius όσο και τα επικείμενα Auris και RAV4 με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την μετέπειτα εξέλιξης και εκδόσεων των δύο τελευταίων.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση του C-HR, επί του παρόντος η Toyota δεν δημοσιοποιεί τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, σημειώνοντας μόνο ότι ένα μεγάλο μέρος των μερών του ηλεκτρικού συνόλου που θα εξοπλίζουν την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου όπως οι μπαταρίες και οι εναλλάκτες θα κατασκευάζονται στην Κίνα.

Παράλληλα με το ηλεκτρικό C-HR, στην έκθεση του Πεκίνου έδωσαν το παρών και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις των Corolla και Levin που κατασκευάζονται στην Κίνα οι οποίες προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. και θα διατεθούν στην τοπική αγορά από το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των κινεζικών κρατικών αρχών για την αύξηση των μοντέλων με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία για περιβαλλοντικούς λόγους, η ζήτηση για αντίστοιχης τεχνολογίας εκδόσεις και μοντέλα σημειώνει πρωτόγνωρη αύξηση. Σε ό,τι αφορά την Toyota αυτό κατά το 2017 μεταφράστηκε στη διάθεση 140.000 αυτοκινήτων με ηλεκτρική τεχνολογία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024