Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι φρεγάτες της... ντροπής

Οι φρεγάτες της… ντροπής

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκε η εικόνα της χώρας από την υπόθεση. Αραγε ο κ. Κουβέλης βιάστηκε να μιλήσει ή του είπε κάποιος να το κάνει;

Η υπόθεση της πιθανής χρονομίσθωσης των φρεγατών FREMM από τη Γαλλία έχει ως φαίνεται αρκετό, ακόμη, δρόμο να διανύσει μέχρι να καταλήξει οριστικά.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από όσα είπε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωϊ της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε τόσο πρώιμο στάδιο που τα σενάρια περί έλευσης των πλοίων στη χώρα μας μέσα στον Αύγουστο προσεγγίζουν την επιστημονική φαντασία.

Ενα ερώτημα που ακόμη δεν έχει λάβει την απάντησή του είναι με ποιο τρόπο έφθασε το θέμα αυτό να θεωρείται περίπου τελειωμένη υπόθεση. Τι είχε στο μυαλό του ο Φώτης Κουβέλης όταν είπε όσα είπε; Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση δίπλα στον κ. Καμμένο και δεν είχε το κουράγιο να αρθρώσει ούτε λέξη.

Το «άδειασμα» ήταν ξεκάθαρο. Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης αποφάσισε μόνος του να μιλήσει; Μήπως απλά εμφανίστηκε βιαστικός και πολύ φιλόδοξος; Ή κάποιος του είπε να μιλήσει;

Η εικόνα όμως της χώρας μας σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα δέχθηκε πλήγμα. Από γαλλικές πηγές εκφράζεται σοβαρή ενόχληση και είναι προφανές ότι η συνέχεια των διαπραγματεύσεων τόσο για τον πιθανό δανεισμό των FREMM όσο και για την πιθανή αγορά νέων φρεγατών θα διεξαχθεί σε πολύ πιο «σφικτό» περιβάλλον.

Η υπόθεση των FREMM δεν είναι απλή. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία της την τελευταία 10ετία…

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024