Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα συλλογή δειγμάτων από τον ΟΑΧΟ σε δεύτερη τοποθεσία στη Ντούμα

Νέα συλλογή δειγμάτων από τον ΟΑΧΟ σε δεύτερη τοποθεσία στη Ντούμα

Οι επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού ερευνούν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια φερόμενη επίθεση στις 7 Απριλίου με χημικά όπλα, στον θύλακα της ανατολικής Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού

Οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έφτασαν την Τετάρτη σε δεύτερη τοποθεσία στη συριακή πόλη Ντούμα συλλέγοντας δείγματα που θα τους βοηθήσουν να καθορίσουν κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση στην περιοχή απαγορευμένες τοξικές ουσίες.

Οι επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού ερευνούν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια φερόμενη επίθεση στις 7 Απριλίου με χημικά όπλα, στον θύλακα της ανατολικής Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού.

Το Σάββατο οι εμπειρογνώμονες έφτασαν στην συριακή πόλη και συνέλεξαν δείγματα από μια πρώτη τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η χημική επίθεση.

Η διερευνητική αποστολή έφτασε στη Συρία στις 14 Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την έναρξη των εργασιών της κατά τη μία εβδομάδα κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Τα δείγματα που ελήφθησαν από τις δύο τοποθεσίες θα σταλούν στα εργαστήρια του ΟΑΧΟ στην Ολλανδία έπειτα σε συνεργαζόμενα εργαστήρια για εξέταση, ανέφερε ο Οργανισμός. Η ανάλυση των δειγμάτων θα καθορίσει κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Ντούμα και ποιου είδους.

Ο ΟΑΧΟ δεν έχει εντολή να καθορίσει ποια από τις εμπόλεμες πλευρές ευθύνεται για την επίθεση. Δεν υπάρχει προς το παρόν μηχανισμός για την απόδοση ευθυνών, έπειτα από την άσκηση βέτο της Ρωσίας σε ένα ψήφισμα για την επέκταση της εντολής του αποστολής των επιθεωρητών.

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον Οργανισμό θα διεξάγει αύριο Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην Χάγη, στην οποία προτίθεται, όπως ανακοίνωσε, να παρουσιάσει «μάρτυρες από τη Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης ‘Λευκά κράνη’ περί της δήθεν επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα».

Από την πλευρά του ο ΟΑΧΟ τόνισε ότι: «η διερευνητική αποστολή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί την ανεξάρτητη και αμερόληπτη αποστολή της, βασισμένη σε συνεντεύξεις με σχετικούς ανθρώπους, στα ευρήματα από τις επισκέψεις της στις τοποθεσίες, τις αναλύσεις από τα αποτελέσματα των δειγμάτων, καθώς και σε όποια άλλη πληροφορία και υλικά συγκεντρώσει», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024