Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγωνία Τσακαλώτου πριν από το Eurogroup

Η αγωνία Τσακαλώτου πριν από το Eurogroup

Ακουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα νέα για το υπερπλεόνασμα και άφησαν τη φαντασία τους να… οργιάσει. Με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να υποβληθούν προτάσεις για εδώ και τώρα μειώσεις στη φορολογία. Μάλιστα – σύμφωνα με το «Βηματοδότη» – ένας εξ αυτών, ο πιο θαρραλέος (και ο […]

Ακουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα νέα για το υπερπλεόνασμα και άφησαν τη φαντασία τους να… οργιάσει. Με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να υποβληθούν προτάσεις για εδώ και τώρα μειώσεις στη φορολογία.

Μάλιστα – σύμφωνα με το «Βηματοδότη» – ένας εξ αυτών, ο πιο θαρραλέος (και ο πιο λαϊκιστής), ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ για το 2018 προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μίλησε για εφάπαξ μείωση, όπως εφάπαξ ήταν και το κοινωνικό μέρισμα το οποίο διανεμήθηκε στα τέλη του 2017. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους συριζαίους βουλευτές με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Τι θα ζητούν από τον ταλαίπωρο Ευκλείδη.

Ενα μέρισμα στα… χαρτιά

Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος (φωτογραφία) είναι ο καταλληλότερος για να ενημερώσει την ΚΟ για δύο… λεπτομέρειες. Πρώτον, το πλεόνασμα του 2017 διαμορφώθηκε στο 4% του ΑΕΠ αφού αφαιρέθηκαν οι δαπάνες για το κοινωνικό μέρισμα. Δηλαδή ό,τι ήταν να δοθεί υπό τη μορφή μερίσματος έχει δοθεί. Και, δεύτερον, πριν από λίγα 24ωρα το ΔΝΤ υπολόγισε ότι εφέτος το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 2,9% (κάτω από τον στόχο του 3,5% που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές), χωρίς πάντως να απαιτήσει, όπως αρέσκεται να κάνει, πρόσθετα μέτρα. Αυτό που ζήτησε ήταν να έλθει έναν χρόνο νωρίτερα η μείωση του αφορολογήτου, τον Ιανουάριο του 2019.

Φαντάζεσθε επίσης την έκφραση των στελεχών του Ταμείου, αλλά και των συναδέλφων του υπουργών Οικονομικών σε περίπτωση κατά την οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο προσεχές Eurogroup της 27ης Απριλίου θέσει ζήτημα μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Εκτός κι αν το συμπεριλάβει στο Αναπτυξιακό Σχέδιο που θα παραδώσει στους εταίρους, να έχουν να… διαφωνούν.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024