Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναύπακτος, το Λεπάντο και ο Θερβάντες

Ναύπακτος, το Λεπάντο και ο Θερβάντες

Το μεσαιωνικό λιμάνι με τη ρομαντική ατμόσφαιρα

Γραφική πόλη με παραδοσιακό χρώμα, η Ναύπακτος παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση χάρη στο βενετσιάνικο κάστρο με την ωραία θέα, το μεσαιωνικό λιμάνι με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, τα διατηρητέα κτίρια και τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα καφέ και τα εστιατόριά της.

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου (στο στόμιο του Πατραϊκού κόλπου, στις 7 Οκτωβρίου 1571) αποτέλεσε το πιο σημαντικό ορόσημο της μακραίωνης ιστορικής διαδρομής της πόλης, που επί Φραγκοκρατίας έλαβε την ονομασία Λεπάντο.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

Το κάστρο της Ναυπάκτου
Οι οχυρώσεις παρουσιάζουν διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις, από την αρχαιότητα έως την Τουρκοκρατία. Στο χώρο του κάστρου θα δείτε, μεταξύ άλλων, την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, το ρολόι-κωδωνοστάσιο και τα ερείπια οθωμανικού λουτρού.

Το λιμάνι της Ναυπάκτου
Στο λιμάνι της Ναυπάκτου θα δείτε τον ανδριάντα του Ανεμογιάννη, πυρπολητή που φονεύθηκε από τους Τούρκους στη Ναύπακτο το 1821, τον ανδριάντα του διάσημου ισπανού πεζογράφου Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έλαβε μέρος στη ναυμαχία της Ναυπάκτου, και το Φετιχιέ τζαμί.

Ο πύργος Μπότσαρη
Στο επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα, που αποτέλεσε την έδρα του εκάστοτε διοικητή της πόλης, φιλοξενείται μόνιμη έκθεση που έχει ως θεματικό αντικείμενο τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη, δωρεά του μεγάλου ευεργέτη της Ναυπάκτου Δημητρίου Παπαχαραλάμπους (1895-1961), περιλαμβάνει σημαντικές συλλογές, δεκάδες χιλιάδες τόμους, περιοδικά κ.ά.

Το Μουσείο Φαρμάκη
Στο Μουσείο Φαρμάκη – Ιερού Αγώνος 1821 εκτίθενται όπλα, σπαθιά, έγγραφα της Επανάστασης, γκραβούρες, πίνακες, εικόνες κ.ά.

Με ορμητήριο τη Ναύπακτο, οι λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορούν να επισκεφθούν, μεταξύ πολλών άλλων, το Χάνι Μπανιά, σε απόσταση 16 χλμ ΒΔ.

Στην περιοχή με το όμορφο φυσικό περιβάλλον δραστηριοποιούνται η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε – Καγιάκ και εταιρείες που διοργανώνουν δραστηριότητες (ράφτινγκ, καγιάκ, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ιππασία, τοξοβολία κ.ά.) στην περιοχή του ποταμού Εύηνου.

Τους επισκέπτες της περιοχής υποδέχονται διεθνές προπονητικό κέντρο κάνοε – καγιάκ – σλάλομ, παραδοσιακές ταβέρνες και τουριστικά καταλύματα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024