Η ΕΚΤ εγκαταλείπει τις θέσεις της στο θέμα κόκκινων δανείων αναφέρει η Les Echos
Εδώ και μήνες η ΕΚΤ επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια. Τώρα, ωστόσο, η ΕΚΤ φαίνεται να κινείται προς τη λήψη αποφάσεων για τα κεφάλαια αναπλήρωσης «ανάλογα με την πρόοδο της κάθε τράπεζας ξεχωριστά»
H EKT σκέφτεται να εγκαταλείψει την πρόθεση εισαγωγής και νέων κανόνων για τα κόκκινα δάνεια, λογω της κριτικής κάποιων χωρών μελών μεταξύ των οποίων και της Ιταλίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Εδώ και μήνες η ΕΚΤ επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια. Τώρα, ωστόσο, η ΕΚΤ φαίνεται να κινείται προς τη λήψη αποφάσεων για τα κεφάλαια αναπλήρωσης «ανάλογα με την πρόοδο της κάθε τράπεζας ξεχωριστά».
Το αρμόδιο όργανο επιτήρησης των τραπεζών (MSU) φαίνεται πως θα λάβει τις αποφάσεις του τον Ιούνιο. Θα πρέπει πάνω από όλα να καθησυχαστεί η Γερμανία, καθώς αυτή θεωρεί ότι μια ενεργή πολιτική για το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η κοινή ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)















![Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-05T155334Z_1126768068_RC2FAIA5DQ4V_RTRMADP_5_INDIA-RUSSIA-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442