Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τορόντο: Κατηγορίες για δέκα φόνους εκ προμελέτης στο δράστη της επίθεσης

Τορόντο: Κατηγορίες για δέκα φόνους εκ προμελέτης στο δράστη της επίθεσης

Ο Άλεκ Μινάσιαν, που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με ξυρισμένο το κεφάλι του, αντιμετωπίζει επίσης 13 κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσοι και οι σοβαρά τραυματίες από την επίθεση

Κατηγορίες για δέκα φόνους εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν σε βάρος του οδηγού του λευκού βαν που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο Τορόντο, όσοι ακριβώς και οι θάνατοι τους οποίους προκάλεσε με την επίθεση που διέπραξε στην καναδική πόλη.

Ο Άλεκ Μινάσιαν, που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με ξυρισμένο το κεφάλι του, αντιμετωπίζει επίσης 13 κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσοι και οι σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.

Τριντό: Να μην ζουν οι πολίτες μέσα στο φόβο

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε από τους Καναδούς «να μην ζουν μέσα στον φόβο», ενώ πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Κεμπέκ.

«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε μέσα στον φόβο, μέσα στην αβεβαιότητα» στην καθημερινή ζωή, «όταν περπατάμε στις πόλεις μας» δήλωσε ο Τζάστιν Τριντό πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Οτάβα.

«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα έχουν σοκαριστεί και λυπηθεί γι’ αυτή την παράλογη επίθεση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «οφείλουμε να παραμείνουμε μια χώρα ανοιχτή, ελεύθερη και σίγουρη για τις αξίες της και θα συνεχίσουμε να είμαστε».

Ο Τζάστιν Τριντό κάλεσε τους υπευθύνους «να σκεφτούν τις συνθήκες που αλλάζουν στον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, όπως είχε κάνει χθες και ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Ραλφ Γκουντέιλ, πως η ενέργεια αυτή «δεν συνδέεται με την εθνική ασφάλεια», απορρίπτοντας εκ των πραγμάτων κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τρομοκρατικής φύσης.

Διαβάστε επίσης:

Τορόντο: Μία ζώνη δύο χιλιομέτρων σπαρμένη με σορούς

Καναδάς: Ποιος είναι ο δράστης που σκότωσε 10 πεζούς με το βαν του

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024