Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πωλήσεων της τέταρτης κατά σειράς γενιάς της Mercedes-Benz A-Class στην ευρωπαϊκή αγορά, το δημοφιλές μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του τετράθυρη έκδοση.

Η πρεμιέρα της A-Class Sedan πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου και αφορά την κινεζική εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία μεταξύ άλλων θα διαθέτει μεγαλύτερο κατά έξι εκατοστά μεταξόνιο.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα παράγεται και θα διατίθεται κατά αποκλειστικότητα στην Κίνα, ωστόσο, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η εξέλιξη ευρωπαϊκής έκδοσης, η οποία και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της σημερινής CLA.

Άλλωστε τα στοιχεία εντυπωσιασμού δεν λείπουν από τον σχεδιαστικό κώδικά της A-Class Sedan ούτε φυσικά η απαραίτητη ποιότητα και τεχνολογία ώστε να υποστηρίξει τον premium προσανατολισμό της.

Με εξαίρεση πάντως τις αναλογίες του αμαξώματος και την αύξηση των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό για επιβάτες και αποσκευές, η A-Class Sedan υιοθετεί τις τεχνικές προδιαγραφές του hatchback αμαξώματος, έχοντας ως αφετηρία το νέο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρας βενζίνης των 1.332 κ.εκ. απόδοσης 136 και 163 ίππων.

Γράψτε το σχόλιο σας