Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μίλησαν» οι έδρες σε Σαν Αντόνιο και Ουάσινγκτον

«Μίλησαν» οι έδρες σε Σαν Αντόνιο και Ουάσινγκτον

Τα «Σπιρούνια» με τη νίκη τους επί των Ουόριορς μείωσαν σε 1-3, ενώ οι Ουίζαρντς ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά με τους Ράπτορς

Οι Σπερς δεν θα πέσουν αμαχητί. Τα «Σπιρούνια», σε μια βραδιά όπου στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Έτορε Μεσίνα, καθώς ο Γκρεγκ Πόποβιτς θρηνεί τη σύζυγό του, επικράτησαν των Ουόριορς με 103-90 στο Σαν Αντόνιο και έδωσαν ενδιαφέρον στη σειρά, μειώνοντας σε 1-3.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην αρχή, ωστόσο οι Σπερς «άνοιξαν» στη συνέχεια, μια σταθερή διψήφια διαφορά, την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (56-42). Οι «Πολεμιστές» αντέδρασαν και έφτασαν σε σημείο να υπολείπονται με μόλις δύο πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου, χάρη στο «κρεσέντο» του Κέβιν Ντουράντ. Παρ’ όλα αυτά, οι «έμπειροι» γηπεδούχοι δεν θόλωσαν, πραγματοποίησαν σερί 12-4 και έφτασαν εν τέλει στη νίκη.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λαμάρκους Όλντριτζ (22 π, 10 ριμ) και Μάνου Τζινόμπιλι (16 π, 5 ασ). Από την πλευρά των ηττημένων, ξεχώρισαν οι Κέβιν Ντουράντ (34 π, 13 ριμ) και Ντρέιμοντ Γκριν (9 π, 18 ριμ, 9 ασ), ενώ ο Κλέι Τόμπσον έμεινε σε… ρηχά νερά (12 π, 4/16 σουτ).

Σημειώνεται, πως με τη σημερινή νίκη, το δίδυμο Τόνι Πάρκερ – Μάνου Τζινόμπιλι είναι εκείνο με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ (132 νίκες).

Στην Ουάσινγκτον, οι Ουίζαρντς έφεραν τη σειρά στα ίσια (2-2), νικώντας τους Ράπτορς με 106-98.

Το Τορόντο μπήκε καλύτερα στο ματς και έκλεισε το ημίχρονο όντας 12 πόντους μπροστά. Ωστόσο, οι «Μάγοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ομάδας του Ντουέιν Κέισι, «ροκάνισαν» τη διαφορά και έφτασαν σε σημείο να διεκδικούν τη νίκη επί ίσοις όροις. Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, ο Μπράντλεϊ Μπιλ απεβλήθη με έξι φάουλ, ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε τα ηνία ο Τζον Γουόλ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη πετυχαίνοντας τους 10 από τους 14 τελευταίους πόντους της.

Για τους γηπεδούχους, η εξαιρετική τους περιφέρεια έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά με τους Μπράντλεϊ Μπιλ (31 π, 5 τρίποντα) και Τζον Γουόλ (27 π, 6 ριμ, 14 ασ, 3 κλ) να είναι καταλυτικοί. Οι Ράπτορς, οι οποίοι δείχνουν για ακόμα μια χρονιά σοβαρές παθογένειες στα πλέι οφ, είχαν σε καλή μέρα τους Ντεμάρ Ντερόζαν (35 π, 6 ριμ, 6 ασ) και Κάιλ Λάουρι ( 19 π, 7 ριμ).

Στην υπόλοιπη αγωνιστική δράση της ημέρας, οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικράτησαν των Σέλτικς στο Μιλγουόκι με 104-102 και έφεραν τη σειρά στο 2-2. Αντετοκούνμπο (27 π, 7 ριμ) και Μίντλετον (23 π, 6 ασ) ήταν οι κορυφαίοι για τα «Ελάφια», ενώ για τους «Κέλτες» ξεχώρισαν οι Τζέιλεν Μπράουν (34 π, 8 ριμ, 5 τρίποντα) και Τζέισον Τέιτουμ ( 21 π), σε ένα ματς-θρίλερ που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους.

Τέλος, οι Καβαλίερς βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο «δραπέτευσαν» από την Ιντιανάπολις νικώντας τους Πέισερς με σκορ 104-100 και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν για ακόμα μία φορά «εξωγήινος» με 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ για τους γηπεδούχους επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Βίκτορ Ολαντίπο να έχει 17 πόντους αλλά με 5/20 σουτ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024