Η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ από την 114η Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρετούσε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος

Mήνυμα στην Άγκυρα να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς έστειλε από την 114η Πτέρυγα Μάχης και την 331 Μοίρα Παντός Καιρού (ΜΠΚ) στην Τανάγρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρετούσε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, για να στείλει, όπως είπε, ένα να ισχυρό μήνυμα, πως «η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία προσθέτοντας πως δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. «Καλώ και σήμερα, από εδώ, από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr